Κόσμος

Κορονοϊός: Με αρνητικό τεστ η πρόσβαση σε μπαρ και εστίαση για τους ανεμβολίαστους στη Γερμανία

Σε μια νέα απόφαση κατέληξαν τα γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια, η οποία περιλαμβάνει ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, θα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε τεστ για τον ιό προκειμένου να μπορεί να εισέρχεται σε κλειστούς χώρους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων ανέφερε ότι «Πρέπει να προωθήσουμε τον εμβολιασμό. Αποτελεί προστασία για όλους μας». Ακόμα ανέφερε ότι κάποιες χώρες έχουν σημειώσει σε αυτόν τον τομέα μεγαλύτερη πρόοδο και η Γερμανία έχει μείνει πίσω. Λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα» είπε η κυρία Μέρκελ, απαιτούνται ευρύτερα βασικά μέτρα.

Οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων παραμένουν σε ισχύ, ενώ από τις 23 Αυγούστου προϋπόθεση για την είσοδο σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, χώρους αθλητισμού, εστίασης και εκδηλώσεων, θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα τα οποία έχουν εμβολιαστεί και έχουν πιστοποιητικό κατά του κορονοϊού, ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο ή προσκομίζουν αρνητικό τεστ.

Όπως είπε η καγκελάριος, τα κρατίδια μπορούν να αναστέλλουν αυτόν τον κανόνα, μόνο εφόσον ο δείκτης των νέων κρουσμάτων πέφτει κάτω από το 35 ανά 100.000 άτομα. Επίσης, δεδομένου ότι κάθε πολίτης μπορεί αυτή τη στιγμή να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται και η δωρεάν διάθεση τεστ στους πολίτες, με εξαίρεση όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, για τις εγκύους και τους ανηλίκους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button