Τοπικά Νέα

Κορωνοϊός: Θα “κλείσει” το νοσοκομείο Καλαμάτας, για άλλες ασθένειες, αν…

“Κλείνει” το νοσοκομείο Καλαμάτας. Δέχεται τόση πίεση από ασθενείς με κορωνοϊό που θα

α) μετατρέπονται, η μία μετά την άλλη, οι κλινικές σε covid-19

β) Στέλνουν τους ασθενείς σε άλλο νοσοκομείο π. χ. Τρίπολη, ακόμη και στην Αθήνα.

 

“Αν επιδεινωθεί η κατάσταση και δεν προλαβαίνουμε θα αναγκαστούμε να καταργήσουμε τα χειρουργεία και να μεταβληθούν σε κλίνες ΜΕΘ. Αυτό είναι το επόμενο σενάριο”, δήλωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Αλειφέρη. “Αυτό σημαίνει οτι 200 άτομα δεν θα μπορούν να χειρουργηθούν, και 3.500 δεν θα μπορούν να επισκεφτούν τα εξωτερικά ιατρεία, καθώς θα πρέπει να τα καταργήσουμε και τους χώρους νοσηλείας κλινικών και να γίνουν χώροι επειγόντων περιστατικών covid”

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Ελένη Αλειφέρη, ανέφερε οτι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, έχουν νοσηλευτεί με κορονοϊό 1.003 ασθενείς και από αυτούς οι 100 απεβίωσαν. Επίσης εκανε λόγο για διπλάσιες  νοσηλείες και διπλάσιους θανάτους που καταγράφονται στη Μεσσηνία.

Αυξημένο το ιικό φορτίο 
Παραμένει  σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο κορωνοϊού στο Βιολογικό Καθαρισμό. Αυτό σημαίνει ότι η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη.
Το δείγμα ελήφθη στις 17 Νοεμβρίου 2021 και σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε υψηλό ιικό φορτίο SARS-CoV-2,
κι όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας και της Δημοτικής Επιτροπής Ύδρευσης:
” Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των αναλύσεων που αφορούσαν την ποσοτικοποίηση του SARS-CoV2 στο δείγμα λυμάτων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι το αποτέλεσμα ήταν 63.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων. Από την ανάλυση παρατηρείται μία σταθεροποίηση του ιικού φορτίου σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ”.
Ακόμη υπογραμμίζεται ότι “η ανάλυση πραγματοποιείται για να παρακολουθείται η τάση του επιδημικού φαινομένου, παρά η απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ ιικών αντιγράφων ανά λίτρο λυμάτων και πιθανών φορέων ή ασθενών”.
Τρέχουν για εμβόλιο 
Από το Κέντρο Υγειας Καλαμάτας έγινε γνωστο ότι παρατηρήθηκε αύξηση ροής των εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, χειρουργός, Παν. Κατσαφάδος, επεσήμανε  αύξηση των εμβολιασμών σε 370 ραντεβού την ημέρα οδήγησε στην προσθήκη ακόμα 2 εμβολιαστικών γραμμών στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.
Α.Χ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button