Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Κορωνοϊός: Οι χώρες που επέλεξαν να επιβάλουν τον εμβολιασμό

Πού ισχύει για ορισμένες κατηγορίες

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της Covid-19, για τον οποίο γίνεται συζήτηση σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, κερδίζει έδαφος στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη διάδοση της παραλλαγής Δέλτα. Συχνά στοχεύει σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η υποχρέωση αυτή για τους επαγγελματίες της υγείας εντάσσεται στα μέτρα για τα οποία πρόκειται να αποφασίσει ένα έκτακτο συμβούλιο άμυνας που θα διεξαχθεί σήμερα το πρωί στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθυνθεί στους Γάλλους απόψε στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) για να παρουσιάσει λεπτομερώς τα μέτρα που θα αποφασισθούν σήμερα το πρωί από το έκτακτο συμβούλιο στο προεδρικό μέγαρο.

Η υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους ενηλίκους είναι μάλλον σπάνια:

Υποχρέωση για ορισμένες κατηγορίες

Χώρες ή εδάφη έχουν θεσπίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού:

Εξάλλου περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι ενός από τα μεγαλυτερα νοσοκομεία του Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν αφού αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, όπως απαιτούσε το νοσοκομείο. Μερικοί εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του νοσοκομείου, όμως η προσφυγή τους απορρίφθηκε όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όχι υποχρεωτικός, αλλά σχεδόν

Σε ορισμένες χώρες, η υποχρέωση δεν είναι επίσημη, αλλά οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους είναι τέτοιοι που ο εμβολιασμός μοιάζει με οιονεί υποχρέωση.

Exit mobile version