Τοπικά Νέα

Κορωνοϊός: Πόσοι είναι οι μερικώς και οι πλήρως εμβολιασμένοι στη Μεσσηνία

Ο μήνας με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση προχωρά και οι μαζικές μετακινήσεις των ταξιδιωτών διατηρούν σταθερά αυξημένα τα κρούσματα του κορωνοϊού στην επικράτεια με τις εκτιμήσεις των ειδικών να κάνουν λόγο για 100.000 καταγεγραμμένα κρούσματα την εβδομάδα αλλά στην πραγματικότητα ο αληθινός αριθμός είναι τουλάχιστον υπερδιπλάσιος ή υπερτριπλάσιος.

Μόνο το 20% των ατόμων που θα έπρεπε να κάνουν την τέταρτη δόση, έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό. Ένας σημαντικός πληθυσμός ευπαθών ατόμων παραμένει μη εμβολιασμένος με την τρίτη και κυρίως με την τέταρτη δόση, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτύχει πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στη Μεσσηνία έχουν γίνει συνολικά 296.527 εμβολιασμοί. Με μια δόση έχουν εμβολιαστεί 109.679 πολίτες, ενώ 107.588 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Με αναμνηστική δόση έχουν εμβολιαστεί 87.178 πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για την Πέμπτη ήταν 3 για την πρώτη δόση και 81 για την αναμνηστική δόση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button