Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε ρόλο Άγιου Βασίλη η κυβέρνηση – Με ποια κίνηση θεωρεί ότι μπορεί να ελέγξει την πανδημία μέσα στις γιορτές

Προβληματισμένη και μουδιασμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα της πανδημίας καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εμφανίστηκε την πιο δύσκολη στιγμή για την χώρα.

Την στιγμή που οι νεκροί ξεπέρασαν τους 18.000 και που καθημερινά οι διασωληνωμένοι αυξάνονται συνεχώς.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί αναζητούν τρόπους για να ανακοπεί το κύμα εξάπλωσης της πανδημίας μέσα στις γιορτές. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει δωρεάν self test στους πολίτες την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές τις επόμενες ημέρες η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα αποφασίσει πόσα self test θα διατεθούν δωρεάν μετά τις 15 Δεκεμβρίου μέσω των φαρμακείων με την υπόδειξη του ΑΜΚΑ.

Πάντως ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις καθώς πέρα από τον αγιοβασιλιάτικο χαρακτήρα που έχει αυτή η ενέργεια, τα δωρεάν self test αποτελούν πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης προκειμένου να ελεγχτεί η πανδημία. Αίτημα το οποίο δεν έχει βρει καμία ανταπόκριση.

Σήμερα στην επιτροπή των επιστημόνων και αύριο στην Ολομέλεια, θα γίνει αξιολόγηση των μέτρων που εφαρμόζονται στη χώρα για τους ανεμβολίαστους από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ενώ αναμένεται να συζητηθούν και όλες οι εξελίξεις σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον καθώς το θέμα αυτό μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας αλλά και όλων των κυβερνήσεων…

Ενδεικτική της αγωνίας και των σημάτων κινδύνου που εκπέμπονται απ’ όλες τις πλευρές είναι η χθεσινή παρέμβαση της Επιτρόπου Υγείας και Τροφίμων κ. Στέλλας Κυριακίδου, η οποία, σε μία αποστροφή της κατά την ομιλία της στην έκτακτη σύνοδο των G7 είπε ότι η Ευρώπη «ενεργοποιεί το φρένο έκτακτης ανάγκης».

Η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης ωστόσο έχει τινάξει στον αέρα τον όποιο προγραμματισμό είχε η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παρότι χθες ρωτήθηκε επίμονα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, απέφυγε να απαντήσει…

Περιορίστηκε να πει ότι η χώρα δεν θα πάει σε lockdown και ότι όλη η προσοχή στρέφεται στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

«Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που μπορεί να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα, τα οποία, σε καμία περίπτωση, θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτή τη στρατηγική, που ταυτόχρονα κρατά την οικονομία, την εκπαίδευση και την κοινωνία ανοιχτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Οικονόμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button