Δήμος Οιχαλίας

Κοσμοσυρροή στη Γιορτή Κάστανου στην Αμπελιώνα του δήμου Οιχαλίας

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων από τη Μεσσηνία αλλά και την Ηλεία, καθώς και παρουσία αρκετών τοπικών φορέων, έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι η πατροπαράδοτη γιορτή του κάστανου στην Αμπελιώνα του δήμου Οιχαλίας.
Οι πολυάριθμοι επισκέπτες και από τις γειτονικές περιοχές της επ. Ολυμπίας(Φιγαλεία, Ανδρίτσαινα κλπ.), είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από δρώμενα με επίκεντρο το κάστανο, που αποτελεί το πιο σημαντικό αγροτικό προϊόν της περιοχής.
Η όμορφη γιορτή ξεκίνησε το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού το οποίο περιβάλλεται από καστανοδάσος και πέρα από πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί, περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από μικρούς και μεγάλους.
Το «παρών» στη σημαντική για την περιοχή εορτή, έδωσαν η νέα δήμαρχος Οιχαλίας κ. Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αιρετοί από την Ηλεία κ.α.
Ανάμεσα στις δράσεις που γίνονται για τη γιορτή του κάστανου, είναι πεζοπορία στο Καστανοδάσος της Αμπελιώνας, καθώς και επίσκεψη στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button