Ελλάδα

Κοτζιάς: Άγνωστο πότε θα επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί

Άγνωστο παραμένει το πότε θα επιλυθεί το ζήτημα με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, δίνοντας την εντύπωση στους βουλευτές που ήταν παρόντες ότι οι τουρκικές ενέργειες και διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο.

Μάλιστα σε κατ’ιδίαν συζητήσεις οι βουλευτές δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών θα επιδώσει στον Τούρκο πρέσβη ρηματική διακοίνωση ενώ ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον για την ευρωπαϊκή προοπτική της.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε επίσης γνωστό ότι το υπουργείο Εξωτερικών προσανατολίζεται στο να ζητήσει να μεταβούν στην Αδριανούπολη και Ελληνες τεχνικοί προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες των τουρκικών αρχών για τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό στο Εβρο.

 

Πατέρας Έλληνα στρατιωτικού: Τα παιδιά μας είναι καλά, με υψηλό φρόνημα – Είμαστε περήφανοι

Είναι καλά στην υγεία τους και τους φέρονται καλά στη φυλακή, είπε ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη που κρατείται στην Αδριανούπολη
Περήφανος για το παιδί του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση που βιώνει δήλωσε ο πατέρας του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Αδριανούπολης, αφού συνελήφθη από Τούρκους στρατιωτικούς, κατά την διάρκεια περιπολίας στον Έβρο την περασμένη Πέμπτη.

Χθες επιτράπηκε στις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν – ο άλλος είναι ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης – να δουν κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου της φυλακής τους δύο νέους και αμέσως μετά ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Όπως λέει, τα δύο παιδιά είναι καλά και αντιμετωπίζουν με γενναιότητα το περιστατικό, «με το φρόνημα υψηλό», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αυτό κάνει και τους γονείς τους πολύ υπερήφανους.
«Ας ευχηθούμε όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει» κατέληξε στην σύντομη δήλωσή του.

Έτοιμοι να βοηθήσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι δικηγόροι της Αθήνας

Τη διαθεσιμότητά του να παράσχει οποιασδήποτε μορφής νομική συνδρομή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, δήλωσε σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με σημερινή απόφαση του προεδρείου του, δηλώνει, μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία πάντοτε με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, εφόσον του ζητηθεί, είναι σε διαθεσιμότητα να παράσχει οποιασδήποτε μορφής νομική συνδρομή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τον 29χρονο, υπολοχαγό, Άγγελο Μητρετώδη και ο 25χρονο λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίου κρατούνται στις φυλακές  της Αδριανούπολης.

Μάλιστα, ο  πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δημήτρης Βερβεσός απέστειλε σήμερα για το θέμα αυτό σχετικές επιστολές στους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Κοτζιά και Παναγιώτη Καμμένο, αντίστοιχα.

protothema

newsit

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button