Αστυνομικά

Κράνη και ανασφάλιστα οχήματα έλεγξε η Τροχαία την προηγούμενη εβδομάδα

Στη μη χρήση προστατευτικού κράνους και στα ανασφάλιστα οχήματα ήταν εστιασμένοι για την προηγούμενη εβδομάδα οι έλεγχοι της Τροχαίας και στη Μεσσηνία βεβαιώθηκαν συνολικά 30 παραβάσεις.
Συγκεκριμένα, από 25 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στη μη χρήση προστατευτικού κράνους και στα ανασφάλιστα οχήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, από 689 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 11.802 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.955 παραβάσεις, εκ των οποίων 1.455 για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 500 για ανασφάλιστα οχήματα.

Μεσσηνία
Οι περισσότερες συνολικά παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 491, του Ηρακλείου 152, της Ρεθύμνης 133, των Σερρών 76 και της Θεσσαλονίκης 62.
Στη Μεσσηνία βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους από δικυκλιστές και 6 παραβάσεις για ανασφάλιστα οχήματα.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα με αμείωτη ένταση και στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Β.Β.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.