Αστυνομικά

Κρέστενα: Τους έπιασαν στα πράσα μέσα σε φυτεία 190 δενδρυλλίων χασίς [εικόνες – βίντεο]

Εντοπίστηκε, στην Φρίξα Κρεστένων, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, οι δύο καλλιεργητές της φυτείας στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών, ενώ σε σωματικό έλεγχο που τους ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα.

Τους έπιασαν στα πράσα

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο καλλιεργητές εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να εισέρχονται στο εσωτερικό της φυτείας και στη συνέχεια συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που περιποιούνταν τα φυτά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν, σε δασική περιοχή της Ηλείας, φυτεία κάνναβης που αποτελούνταν από 190 δενδρύλλια της ναρκωτικής ουσίας, το ύψος των οποίων έφθανε τα δυο μέτρα περίπου.

Παράλληλα, για το πότισμα των φυτών, οι καλλιεργητές μετέφεραν με πλαστικό σωλήνα νερό από δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται στις 120.000 ευρώ περίπου.

Την προανάκριση  και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Δείτε Φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button