Ελλάδα

Κρήτη: Εταιρεία τουριστικών λεωφορείων απέλυσε 7 άτομα επειδή… ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους

Σε μια σοβαρή καταγγελία για απόλυση 7 οδηγών, προχώρησε την Πέμπτη το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης “Ο Ερμής”. Όπως αναφέρει, εδώ και χρόνια η εταιρεία χρωστούσε δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, και στο πλαίσιο εκφοβισμού, αποφάσισε να προχωρήσει σε απολύσεις.

Αναλυτικά, η καταγγελία όπως δημοσιεύθηκε στο zarpanews.gr:

Μετά από την πρόσφατη άσκηση αγωγής συναδέλφων με την οποία διεκδίκησαν την καταβολή τριετιών – πολυετιών και την αναβολή που ζήτησε η εργοδότρια εταιρεία από το δικαστήριο, ακολούθησε Γενική Συνέλευση οποί πέρα από την μαζικότητα των συναδέλφων, αποφασίστηκε να διεκδικηθούν μαζικά από όλους τους συναδέλφους οι τριετίες-πολυετίες οι οποίες αναφέρονται στην υπάρχουσα τοπική Σ.Σ.Ε.

Ως απάντηση η εργοδότρια πλευρά και προκειμένου να προκαλέσει κλίμα εκφοβισμού στους εργαζόμενους για να αναστείλουν τις εργασιακές τους διεκδικήσεις προχώρησε στην μαζική απόλυση επτά (7) συναδέλφων.

Το γεγονός αυτό είναι ανεπίτρεπτο διότι εμείς συμβάλαμε ως εργαζόμενοι και συμβάλουμε ακόμα στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη. Από το 2017 εως το 2018 με επίσημα στοιχεία εξυπηρετήσαμε επιπλέον 250.000 τουρίστες χωρίς να έχουμε εισπράξει το παραμικρό. Αυτό όμως για την εργοδότρια πλευρά δεν είναι αρκετό και θα πρέπει κατά την άποψη τους να μην διεκδικούμε ούτε αυτά που αναφέρονται στην τοπική Σ.Σ.Ε. Καταγγέλουμε αυτές τις παράνομες μεθόδους και θεωρούμε οτι τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό απο την ελληνική δικαιοσύνη.

Το σωματείο θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα προσφύγει όπου χρειαστεί, αρχής γενομένης απο την επιθεώρηση εργασίας. Στο πλευρό μας συμπαραστέκονται η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (Ο.Σ.Μ.Ε.),το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Κ.Η.) ,το Εργατικό Κέντρο Χανίων (Ε.Κ.Χ.) τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης κ.λ.π».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button