Ελλάδα

Κρήτη: Νοσηλεύτρια ισχυρίζεται πως… αυτο-εμβολιάστηκε μέσα στην τουαλέτα

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού ολοένα και αυξάνονται, μετά και την έλευση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, σάλος έχει προκληθεί στην Κρήτη από μία πρωτοφανή υπόθεση… αυτο-εμβολιασμού νοσηλεύτριας στην ΤΟΜΥ Χερσονήσου.

Την εν λόγω υπόθεση έβγαλε στο προσκήνιο το Ράδιο 98,4, το οποίο και μετέδωσε πως στα τέλη Μαΐου στην ΤΟΜΥ Χερσονήσου, μία εργαζόμενη νοσηλεύτρια φέρεται να αποφάσισε, παρακάμπτοντας την κανονικά προβλεπόμενη διαδικασία, να κάνει μόνη της το εμβόλιο στην τουαλέτα της δομής – όπως η ίδια φέρεται να είπε – και στη συνέχεια να δηλώνει στο σύστημα τον εμβολιασμό της.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, η αντίδραση του υπευθύνου της δομής-εμβολιαστικού κέντρου, γιατρού Νίκου Πλουμή, ήταν άμεση καθώς όχι μόνο ακύρωσε τον εμβολιασμό (εμβολιασμό που βεβαίως δεν ξέρει κανείς αν όντως έγινε), αλλά έκανε αναφορά, ενημέρωσε τα κεντρικά στην Αθήνα και κίνησε νομικά τη διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης, με την κατάθεση και μήνυσης! Ο ίδιος σημείωσε πως κι αυτός αλλά και ο διευθυντής του Κ.Υ. Καστελίου, στο οποίο υπάγεται η δομή Χερσονήσου, έχουν ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία της 7ης Υ.ΠΕ., δίχως όμως κάποιο, προς το παρόν, αποτέλεσμα.

«Το συμβάν έγινε πριν από ενάμιση περίπου μήνα. Ήταν δύο κοπέλες στα εμβόλια. Γράφτηκε το όνομα της εν λόγω νοσηλεύτριας στη λίστα των εμβολιασμών. Το είδε η άλλη κοπέλα, η επισκέπτρια Υγείας, και τη ρώτησε: «Τι συμβαίνει;». Της απάντησε η νοσηλεύτρια: «Θα εμβολιαστώ». Όταν η άλλη κοπέλα της είπε «θα στο κάνω εγώ το εμβόλιο», της απάντησε «όχι, θα το κάνω μόνη μου στην τουαλέτα». Το καταχώρησε μόνη της ότι εμβολιάστηκε. Το αντιληφθήκαμε τυχαία, επειδή στη χειρόγραφη λίστα έβαλε μπλάνκο. Υπήρχε βεβαίως κανονικά αίτημα ραντεβού της, κλεισμένο ηλεκτρονικά. Υπήρχε και υπογραφή γιατρού, όχι πάντως η δική μου», περιέγραψε ο κ. Πλουμής μιλώντας στο Ράδιο 98,4 και συνέχισε: «Πήρα αμέσως στο συντονιστικό στην Αθήνα και τον ακύρωσα, όπως καταλαβαίνετε, τον καταχωρισμένο εμβολιασμό, διότι δεν υπήρξε ορατότητα ότι το έκανε το εμβόλιο. Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι δεν προβλέπεται πουθενά ότι κανείς, ακόμα κι αν είναι γιατρός ή νοσηλευτής, μπορεί να εμβολιαστεί μόνος του. Πόσω μάλλον στην τουαλέτα! Αναγκάστηκα να κάνω αναφορά. Ακολούθησα μάλιστα και τη νομική οδό. Υπήρχαν και νομικά θέματα και αναγκάστηκα να υποβάλω μήνυση. Ο λόγος ήταν ότι η εν λόγω νοσηλεύτρια είχε νοσήσει με κορονοϊό τον Απρίλιο. Είχε μπει σε καραντίνα κανονικά και μετά το πέρας της είχε επιστρέψει. Στο ερωτηματολόγιο το γνωστό που συμπληρώνουμε όλοι όταν κάνουμε το εμβόλιο, η ίδια είχε δηλώσει ψευδώς ότι δεν είχε περάσει COVID. Γι’ αυτό έκανα αναγκαστικά μήνυση. Διότι, κάποιος που έχει νοσήσει με COVID προβλέπεται να κάνει εμβόλιο μετά το πέρας 6μήνου».

Τι έχει γίνει όμως έκτοτε; Ο υπεύθυνος γιατρός στο Εμβολιαστικό Κέντρο ανέφερε πως δεν έχει ενημερωθεί αρμοδίως για τίποτα. «Υπάρχουν δυσκολίες στη συνεννόηση με το εν λόγω άτομο. Δε μας απαντά στα ερωτήματα. Λέει ότι είναι ψευδή αυτά που λέμε. Από εκεί και πέρα, από το τέλος του Μάη, κι ενώ την επομένη κιόλας έκανα μήνυση και αναφορές, δεν έχω μάθει τίποτε από τους αρμόδιους. Δεν ξέρω τίποτε απολύτως. Από το Κ.Υ. Καστελίου, ο κ. Μαρκάκης, ο διευθυντής, μου είπε ότι έχει κάνει προσωπικά τρία εμπιστευτικά έγγραφα, αλλά δεν έχει πάρει ούτε ο ίδιος κάποια απάντηση ως τώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα, και ο κ. Μαρκάκης και εγώ ζητήσαμε ραντεβού από την 7η Υ.ΠΕ. Περιμένουμε ακόμα να μας καλέσουν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button