Αθλητικά

Κρεμάει τα παπούτσια του ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, σε ηλικία 35 ετών

Την απόφαση του να κρεμάσει τα παπούτσια του, στην ηλικία των 35 ετών, γνωστοποίησε ο θρυλικός αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ.

Στο παλμαρέ του υπάρχουν συνολικά 23 τίτλοι τους οποίους κατέκτησε όλους (εκτός από έναν) με τη φανέλα της αγαπημένης του Μπάγερν Μονάχου.

Από το 2004 όταν και βρέθηκε στην πρώτη ομάδα, μέχρι το 2015 όταν και αποχώρησε από τους Βαυαρούς ο «Σβάινι» έχει πανηγυρίσει 8 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ, 2 Σούπερ Καπ, 1 Champions League, 1 UEFA Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συλλόγων (συνολικά 22 τίτλοι), ενώ το 2014 κατέκτησε και το Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Την τελευταία διετία, κι αφού είχε προηγηθεί μία διετία στην Μάντσεστερ Γιοιυνάιτεντ, ο «Σβάινι» αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ με το Σικάγο και την περασμένη Κυριακή έπαιξε για τελευταία φορά στο νικηφόρο 5-2 επί του Ορλάντο με την ομάδα του όμως να μένει εκτός πλέι οφ και τον ίδιο να ανακοινώνει μέσω twitter το αντίο του.

«Αγαπητοί φίλοι, έφτασε η ώρα και στο τέλος της φετινής σεζόν θα ολοκληρωθεί η καριέρα μου ως εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και ειδικά τις ομάδες μου, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σικάγο Φάιερ και την Εθνική ομάδα της Γερμανίας. Χάρη σε εσάς αυτή η φανταστική περιόδος της «ζωής μου» έγινε πραγματικότητα. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου Άνα Ίβανοβιτς και την οικογένεια μου για τη στήριξη τους. Το να λέω αντίο ως ποδοσφαιριστής με κάνει να αισθάνομαι μια μικρή νοσταλγία, αλλά ταυτόχρονα ανυπομονώ για τις νέες προκλήσεις που με περιμένουν σύντομα. Θα μείνω πιστός στο ποδόσφαιρο. Πολλά, πολλά ευχαριστώ για όσα περάσαμε μαζί και πάντα θα έχετε μια θέση στην καρδιά μου. Ο δικός σας Μπάστι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button