Τοπικά Νέα

Κτηματολόγιο: Ενημέρωση για την προανάρτηση σε περιοχές του Δήμου Τριφυλίας

Προς αποφυγή του συνωστισμού, το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσους έχουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές του Δήμου Τριφυλίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ότι εφόσον μέχρι 5 Οκτωβρίου 2022, επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κτηματογράφησης (τηλεφωνικά ή με e-mail) και αιτηθούν διόρθωση ή κλείσιμο ραντεβού, αυτό μπορεί να διεκπεραιωθεί μέχρι και την 20η Οκτωβρίου 2022, θεωρούμενο εμπρόθεσμο.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, εφόσον κλείσουν ραντεβού μέχρι 5 Οκτωβρίου 2022, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο, μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2022.

Μέσω της ιστοσελίδας, ktimatologio.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
•    Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
•    Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gr ή στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Ακολουθούν οι περιοχές του Δήμου Τριφυλίας και τα στοιχεία επικοινωνίας.

Π.Ε.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ /

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποβολή αίτησης επανεξέτασης στοιχείων ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στο παρακάτω e-mail

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΓΑΛΙΑΝΗΣ, ΑΓΡΙΛΙΑΣ (ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ), ΑΕΤΟΥ,  ΑΡΤΙΚΙΟΥ,  ΑΥΛΩΝΟΣ,  ΒΑΝΑΔΑΣ, ΒΡΥΣΩΝ, ΓΛΥΚΟΡΡΙΖΙΟΥ, ΕΛΑΙΑΣ, ΚΑΛΙΤΣΑΙΝΗΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΕΣΙΟΥ, ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΚΑΜΑΡΙΟΥ, ΚΑΡΥΩΝ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗΣ, ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΛΑΝΤΖΟΥΝΑΤΟΥ,  ΛΥΚΟΥΔΕΣΙΟΥ (ΧΡΥΣΙΚΟΥ)*, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΜΟΥΡΙΑΤΑΔΑΣ, ΜΥΡΟΥ (ΜΟΙΡΑ),  ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ, ΠΟΛΥΘΕΑΣ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΑΧΩΝ, ΡΟΔΙΑΣ, ΣΕΛΛΑ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΣΙΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΤΡΙΠΥΛΑΣ.

210 440 4042    http://www.ktimamessinia.gr

proan.mes.t01@gmail.com

ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΒΑΛΤΑΣ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, ΕΞΟΧΙΚΟΥ, ΛΕΥΚΗΣ, ΜΑΛΗΣ, ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΕΩΣ, ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΠΛΑΤΗΣ, ΠΥΡΓΟΥ (ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ), ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΦΛΟΚΑΣ, ΧΑΛΑΖΟΝΙΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ  (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ)*.

210 440 4042    http://www.ktimamessinia.gr

proan.mes.t02@gmail.com

ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ, ΣΠΗΛΙΑΣ, ΣΤΑΣΙΟΥ, ΦΑΡΑΚΛΑΔΑΣ.

210 440 4042    http://www.ktimamessinia.gr

proan.mes.t04@gmail.com

Εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή, οι αιτήσεις επανεξέτασης κατατίθενται και στο Γραφείο Κτηματογράφησης στη διεύθυνση Λεωφ. Αθηνών (Έναντι εργοστασίου Καρέλια), Καλαμάτα, 24100.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30 και κάθε Τετάρτη 8.30-20.30.

Γενικές Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210-6505600  (8:30 έως 15:30) και στο www.ktimatologio.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button