ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην περιοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου- 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων

 

1191


Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις στην περιοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων στα πλαίσια βελτίωσης της Οδικής ασφάλειας.

Την σηµερινή εικόνα, όσον αφορά την περιοχή του 2ου Δηµοτικού Σχολείου – 1ου Νηπιαγωγείου αργαλιάνων, τη συνθέτουν σωρεία προβληµάτων, όπως η έλλειψη στοιχειωδών κυκλοφοριακών ρυθµίσεων που διασφαλίζουν την ασφαλή µετακίνηση από και προς την εν λόγω σχολική εγκατάσταση και γενικότερα η έλλειψη κατάλληλων υποδοµών για τους ευάλωτους χρήστες που στην εν λόγω περίπτωση είναι οι µαθητές, οι ηλικιωµένοι συνοδοί, οι µητέρες µε καρότσι, οι εγκυµονούσες κ.λπ..

Η έλλειψη κατάλληλης σήµανσης στην περιοχή του εν λόγω σχολικού συγκροτήµατος είναι γεγονός. Συνέπεια αυτού του φαινοµένου είναι οι οδηγοί να αγνοούν την ύπαρξη σχολικού συγκροτήµατος στην άµεση και ευρύτερη περιοχή, να µη µειώνουν την ταχύτητά τους και να µην προσαρµόζουν ανάλογα την οδήγησή τους γενικότερα. Το µεγαλύτερο πρόβληµα δηµιουργείται στην κεντρική οδό Βασ. εωργίου Β, η οποία τυγχάνει να είναι και τµήµα της Εθνικής Οδού 9 (ΠάτραΚ. ΑχαϊαΠύργοςΚυπαρισσίαΠύλοςΜεθώνη) και φέρει µεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν ώστε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήµου Τριφυλίας να εκπονήσει Τεχνική Μελέτη προκειμένου να υπάρξει κυκλοφοριακή βελτίωση και οργάνωση της περιοχής του σχολικού συγκροτήµατος με σαφή καθορισµό των κάθετων διασχίσεων των αξόνων για τις πεζές µετακινήσεις.

 

Σήμανση

Άμεσα θα τοποθετηθούν ρυθμιστικές πινακίδες, κυρίως στην κεντρική οδό Βασ. εωργίου Β’ µε σκοπό τη δηµιουργία ενός ολοκληρωµένου οδικού δικτύου που να είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής αλλά και να εξασφαλίζει την προστασία των µετακινήσεων των πεζών.

– Κατακόρυφη Σήµανση (πινακίδες ρυθµιστικές, επικίνδυνων θέσεων και πληροφοριακές, οριοδείκτες και ανακλαστικά στοιχεία

Οριζόντια Σήµανση (διαγραµµίσεις του οδοστρώµατος, αναγραφή βελών στο οδόστρωµα και ανακλαστήρες οδοστρώµατος).

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button