Αστυνομικά

«Κυνηγοί» καλωδίων: Επιδρομή στη Λακωνία με λεία 18.000 ευρώ

Πίσω από τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις κλοπών και φθορών σε υποδομές κι επαγγελματικές εγκαταστάσεις σε περιοχές των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης βρίσκονταν δύο Ρομά, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των διωκτικών Αρχών ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ασφάλειας με συνδρομή της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) Λακωνίας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αθίγγανους ηλικίας 21 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 7/9/2021 έως και τις 9/9/2021, οι δύο δράστες διέπραξαν συνολικά οκτώ κλοπές σε αντλιοστάσια – γεωτρήσεις και μια περίπτωση κλοπής σε θερμοκήπιο στις παρακάτω περιοχές: Βρονταμάς, Στεφανιά και Πυρί Δ. Ευρώτα, αλλά και στην Κοκκινόραχη και στη Γκοριτσά Δ. Σπάρτης.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους υπαίτιους των κλοπών και ζημιών και τους συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που έγινε σε οικίες τους και παραπλήσιους χώρους αυτών σε καταυλισμούς στην ευρύτερη περιοχή Σπάρτης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μερικώς καμένα τμήματα καλωδίων, καθώς και πλαστικών περιτυλιγμάτων αυτών.

Από την παραπάνω δράση τους, οι δύο αθίγγανοι είχαν αφαιρέσει χάλκινα καλώδια, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 18.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Ακόμα, κατά τις πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το συνολικό κόστος των φθορών που προκάλεσαν κατά την «επιδρομή» τους υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των δύο δραστών σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button