Αστυνομικά

«Κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων έκαναν έξι κλοπές στη Μεσσηνία

Οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά πέντε κλοπές και μία απόπειρα

Στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας εξορμούσαν από τις 12 Μαΐου τέσσερις «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων από κοντινό χωριό και «άδειαζαν» τις αποθήκες των σπιτιών από αντικείμενα και εξαρτήματα που μπορούσαν να πουληθούν σε μάντρες ανακύκλωσης.

Ως την πιο περασμένη Παρασκευή, οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά πέντε κλοπές και μία απόπειρα και είχαν αρπάξει σωλήνες, εξαρτήματα γεώτρησης, διάφορα χάλκινα αντικείμενα, εργαλεία και μπαταρίες αυτοκινήτων, τα οποία φόρτωναν στο αγροτικό φορτηγάκι τους και εξαφανίζονταν. Ωστόσο ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα των ανδρών της Ασφαλείας Καλαμάτας.

Τρεις από τους τέσσερις δράστες ηλικίας 28, 30 και 35 χρόνων συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στο χωριό όπου κατοικούν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Οι κατηγορίες βαρύνουν και έναν 23χρονο συγχωριανό τους ο οποίος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button