ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του “Οχι” – Τιμούν τη «Μάνα του έπους του ’40»

Polemiko_Mouseio_Doc


Από σήμερα ξεκινούν στην Κυπαρισσία οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Δήμο Τριφυλίας.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός, ενώ την Παρασκευή στις 11.30  το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές και αθλητικά σωματεία στο ηρώο της Επάνω Πόλης με επικεφαλής τους καθηγητές και δασκάλους. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα της Ελληνίδας μητέρας Ελένης Ιωαννίδη στην οδό Αθανασίου Ιωαννίδη, από εκπροσώπους του δήμου, της οικογένειας και μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Τέλος στις 5.30 μ.μ. θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

Το Σάββατο στις 10 το πρωί θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Αγιο Αθανάσιο από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Μετά τη δοξολογία εντός του ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Γεώργιο Μαυροειδή, φυσικό-ιστορικό ερευνητή. Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του ναού, μπροστά από τις προτομές του μητροπολίτη Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και του πρωτοσύγκελου Αμβρόσιου Φραντζή θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει προσκλητήριο πεσόντων και καταθέσεις στεφανιών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την μαθητική παρέλαση στις 11.30. στην οδό 25ης Μαρτίου. Μετά το τέλος της παρέλασης στην κεντρική πλατεία θα παρουσιαστούν χοροί από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Τη «Μάνα του έπους του ’40», ηρωίδα Ελληνίδα μητέρα Ελένη Ιωαννίδη, τιμούν και φέτος στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940.
Την Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι, μετά την κατάθεση στεφάνων στις 11.30 το πρωί στο Ηρώο της Πάνω Πόλης, στο άγαλμα της Ελένης Ιωαννίδη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση παρουσία απογόνων της οικογένειάς της, μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας με τους εκπαιδευτικούς τους, εκπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας και κατοίκων της πόλης. Τιμές θα αποδώσει η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button