ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Παρουσίαση βιβλίου της Άννας Καραμάνου «Η ειρηνική εξέγερση των θηλυκών, Sapiens 1821-2021»

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της το Δεκέμβριο του 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.
Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννίτσαινας – Βαθύ Κυπαρισσίας « Άγιος Διονύσιος» σας προσκαλούν το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία, να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Καραμάνου «Η ειρηνική εξέγερση των θηλυκών, Sapiens 1821-2021» με εξαιρετικούς ομιλητές.
“Homo sapiens σημαίνει άνθρωπος που γνωρίζει, σοφός, συνετός, έξυπνος, λογικός, ευφυής, μετρημένος, οξυδερκής. Προτάσσω τον ορισμό για να γίνει κατανοητός ο τίτλος του βιβλίου της Αννας Καραμάνου «Η ειρηνική εξέγερση των θηλυκών sapiens 1821-2021» (εκδόσεις Αρμός), ένας τίτλος δυσνόητος στον κοινό αναγνώστη, που όμως αποδίδει ακριβώς σε ποιες είναι αφιερωμένο το βιβλίο. Στις Ελληνίδες, που από το 1821 έως σήμερα αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ισότητα των γυναικών προς τους άνδρες” …από το άρθρο του Γιάννη Μαρίνου στο In.gr στις 17 Νοεμβρίου 2022.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button