Εκλογές 2019

Κυπαρισσία: Σε κλίμα ενθουσιασμού η παρουσίαση του συνδυασμού του Σωτήρη Μπακούρου [εικόνες – βίντεο]

Ο Πολιτικός πολιτισμός είναι για την παράταξή μας δεδομένος, είπε ο Σωτήρης Μπακούρος

Σε κλίμα ενθουσιασμού των μελών και των φίλων του συνδυασμού “Επόμενη Μέρα για την Τριφυλία” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία, η παρουσίαση των βασικών θέσεων  και των 36 υποψηφιοτήτων από τον υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας, Σωτήρη Μπακούρο.

Σε μια κατάμεστη από πολίτες αίθουσα, όπου υπήρχε το αδιαχώρητο μέσα και έξω, ο Σωτήρης Μπακούρος προχώρησε σε ομιλία “κατάθεση ψυχής”, για να δεχθεί τελικώς το θερμό χειροκρότημα από το ενθουσιώδες πλήθος.

Ο Σωτήρης Μπακούρος στο άνοιγμα της εκδήλωσης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αλλά και τον πρώην δήμαρχο Φιλιατρών και γιατρό Δημήτρη Σωτηρόπουλο, την βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, και τους υποψήφιους βουλευτές Μεσσηνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτη Αλευρά και Μενέλαο Γερονικολό, οι οποίοι στο σύντομο χαιρετισμό τους εξέφρασαν την στήριξή τους στον αγώνα που δίνει.

Η Παναγιώτα Κοζομπόλη σημείωσε πως ο δήμος είναι ένας θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, χωρίς να κοιτάζει αν είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. Αναφέρθηκε στην απλή αναλογική, λέγοντας πως επιδιώκει συνεργασίες για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ο καθένας μπορεί να κρατήσει την ιδεολογία του. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον συνδυασμό. Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία, Παναγιώτης Αλευράς, τόνισε πως από την Κυπαρισσία καθορίζεται η επόμενη ημέρα για την Τριφυλία, η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε όλους του τομείς. Κλείνοντας ανέφερε πως πολλά μπορούν να επιτευχθούν αν υπάρχει συνεργασία. Ο Μενέλαος Γερονικολός αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία, σημείωσε πως είναι αισιόδοξος για τη πορεία του συνδυασμού, τονίζοντας πως η Τριφυλία αποτελεί γρανάζι για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας.

Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατρών και γιατρός Δημήτρης Σωτηρόπουλος τόνισε πως ο Δήμος δεν έχει άλλα περιθώρια, έχει πάει πολύ πίσω και δεν αξιοποιήθηκε ο Καλλικράτης. «Πήγαν με παλαιοκομματικά κριτήρια να κυβερνήσουν. Ο Σωτήρης είναι από τους πρώτους που πιστεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου και βέβαια δεν λειτουργεί τοπικιστικά. Σου εύχομαι καλή επιτυχία, πιστεύω ότι θα πάει καλά η παράταξη και το αξίζει. Έστω και τώρα να πάρει μπροστά ο Δήμος», είπε κλείνοντας ο κ. Σωτηρόπουλος.

Παρόντες ήταν και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη του Γιάννη Μπουντρούκα και του Γιώργου Δέδε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας σημείωσε πως η 2η δημοτική θητεία του Καλλικρατικού δήμου και οι πολίτες στην πλειονότητά τους νιώθουν πως δεν έχει βελτιωθεί η καθημερινότητα τους, ενώ αναφέρθηκε  σε επιμέρους προβλήματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η κακή κατάσταση στο αγροτικό και δημοτικό δίκτυο, στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ μίλησε και μίλησε για την εγκατάλειψη των κοινοτήτων. Αναφέρθηκε στο στόλο και τα μηχανήματα έργων του δήμου τα οποία είναι σε πολύ κακή κατάσταση, σημειώνοντας παράλληλα ότι διαχείριση και κατανομή του προσωπικού είναι προβληματική.

Ο Σωτήρης Μπακούρος ανέφερε πως ευελπιστεί ότι η εφαρμογή του νόμου Κλεισθένη θα βελτιώσει τη λειτουργία του δήμου, ενώ ανέφερε πως οι προοπτικές ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος συνδυάζει τον ορεινό όγκο και καταλήγει σε ένα παραθαλάσσιο μέτωπο, είναι τεράστιες. Μιλώντας για τις τρεις μεγάλες πόλεις της Τριφυλίας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μίας τόνισε ότι η ευθύνη του δήμου είναι να αναπτυχθούν και οι τρεις πόλεις ισόρροπα και όχι μία εις βάρος της άλλης. Αναφέρθηκε στη δημοτική ενότητα Αυλώνας με το καταπληκτικό θαλάσσιο μέτωπο αλλά και τη δημοτική ενότητα του Αετού με τα πανέμορφα χωριά και το παραδοσιακό παζάρι.

Οι στόχοι του συνδυασμού του, είπε, πως είναι η συνεργασία με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς και συλλόγους, η απόκτηση επιπλέον αρμοδιοτήτων στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων προκειμένου να φέρουν στα δημοτικά συμβούλια τα προβλήματά τους προς επίλυση.

Αναφέρθηκε στην πληθώρα υποψηφιοτήτων στις δημοτικές εκλογές, και μάλιστα «ανεξάρτητων, τονίζοντας πως όλοι έχουν πολιτική ταυτότητα και προερχνται,μ όπως και ο ίδιος, από κάποιο πολικό φορέα. Από την πλευρά του ξεκαθάρισέ πως ο συνδυασμός του, τους βλέπει όλους ίσους χωρίς «χρωματισμούς». Σημείωσε πως αυτός και οι συνεργάτες του θα προσπαθήσουν να καταγράψουν αν όχι όλα τα περισσότερα προβλήματα του Δήμου σε συνεργασία με πολίτες και φορείς προκειμένου να δώσουν εφικτές και κοστολογημένες λύσεις.

Κλείνοντας είπε, “Ζητάω την καλόπιστη κριτική σας, θέλω την στήριξή σας και θέλω να δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους με πολιτικό πολιτισμό και με ορούς καθαρούς”.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού:

Δημοτική Ενότητα ΑΕΤΟΥ
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΡΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ
ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δημοτική Ενότητα ΑΥΛΩΝΟΣ
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΚΟΡΔΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΙΑΠΕΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Δημοτική Ενότητα ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΗ- ΚΟΤΣΩΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΗΛΙΑ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΤΕΜΠΟΝΕΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΙΩΑΝΝΗ
ΤΣΟΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
HALOT (ΧΑΛΟΤ) DORINA του GHEORGHE
ΧΩΡΑΪΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (ΝΤΑΙΖΗ ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΧΩΡΑΪΤΟΥ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ( ΣΩΣΩ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημοτική Ενότητα ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ) του ΑΡΓΥΡΙΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΤΑΡΑΙΟΣ) ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΤΣΑΡΓΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΙΝΙΣΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ( ΜΙΜΙΚΑ) του ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δημοτική Ενότητα ΤΡΙΠΥΛΗΣ

ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοτική Ενότητα ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΣΗΜΑΚΗ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ( ΣΑΡΑΦΑ) ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ( ΑΛΕΚΑ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δείτε εικόνες και βίντεο:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button