ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Σύσκεψη στο Δημαρχείo για την διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων γεωργικής χρήσης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κυπαρισσίας, υπό τον δήμαρχο Τριφυλίας, κ. Γεώργιο Λεβεντάκη και τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας, κ. Σωτήρη Μπακούρο, παρουσία και του διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, κ. Αντώνη Παρασκευόπουλου, ο οποίος δηλώνει παρών σε κάθε μας κάλεσμα και η βοήθειά του θεωρείται πάντα πολύτιμη, ιδιαίτερα δε σε ό,τι έχει να κάνει με προβλήματα, που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Σκοπός της άνω σύσκεψης ήταν, να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση σε ένα μείζον και χρόνιο πρόβλημα, που ταλανίζει την περιοχή μας και που αφορά στην ορθή διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων γεωργικής χρήσης, οι ποσότητες των οποίων, στην περιοχή της Τριφυλίας, τόσο από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, όσο και από τις καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης, είναι μεγάλες.

Εξαιτίας του, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής μας, καθώς ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και προκαλείται ανυπολόγιστη καταστροφή, τόσο στο φυσικό, όσο και στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Βρισκόμαστε, λοιπόν, πολύ κοντά στην επίλυση αυτού του προβλήματος, για το οποίο επιβάλλεται, πρωτίστως, η ευαισθητοποίηση των ίδιων των αγροτών – καλλιεργητών – παραγωγών, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας και αυτή δεν είναι άλλη από την ανακύκλωση των αποβλήτων αυτών.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν:
α)Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Δ.Ε. Φιλιατρών, κ. Διονύσιος Καραβίτης,
β)Το μέλος του τοπικού συμβουλίου της Δ.Ε. Φιλιατρών, κ. Ιωάννης Λυγγουνός,
γ)Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, κ. Βασίλης Αθανασόπουλος,
δ)Ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Ευάγγελος Κοροβίλας και
ε)Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λεύκης – Τραγάνας, κ. Γιάννης Καραχούντρης.
Επίσης, παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της εταιρείας με την οποία συζητάμε, προκειμένου να αναλάβει την ανακύκλωση των πλαστικών αποβλήτων γεωργικής χρήσης, κ. Χριστοδούλου.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Το τοπικό συμβούλιο της Κυπαρισσία και του καλό νερού είχαν προσκληθεί; Αν ναι γιατί δεν παρέστην; Αυτούς δεν τους αγγίζει το πρόβλημα; Τα τοπικά συμβούλια πρέπει να παίζουν ενεργό ρόλο στην τοπική κοινωνια. Δεν πρέπει να είναι μοναδική ασχολία τους τα πολιτιστικα. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στις κοινότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button