ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Τα παιδιά “μαθαίνουν” το επάγγελμα του πυροσβέστη [εικόνες]

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΡΥΦΙΛΙΑΣ – ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Το προσωπικό και η Διεύθυνση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) PantaΚΔΑΠ στην Κυπαρισσία, ευχαριστούν θερμά το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαιτέρως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κυπαρισσίας, για την αποδοχή στο κάλεσμά μας προκειμένου να παραδίδουν σειρά περιοδικών μαθημάτων εντός της δομής μας.

Η σημασία του προγράμματος μας «Γνώρισε το Επάγγελμά μου» κάνει γνωστό στα παιδιά διάφορα επαγγέλματα και κυρίως την χρησιμότητα πολλών εξ’ αυτών για την αρμονική λειτουργία της κοινωνίας, αλλά και την ασφάλεια ανθρώπων, ζώων, περιουσιών, καθώς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Ομάδα Πυροσβεστών, μέσω των μαθημάτων αυτών, κάνουν γνωστό στα παιδιά το επάγγελμα του/της πυροσβέστη/έστριας, αλλά παράλληλα εκπαιδεύουν τα παιδιά να προστατεύουν και να προστατεύονται από φαινόμενα τα οποία προκαλούν καταστροφές και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους, ζώα και περιβάλλον.

Επιπλέον, γίνονται αναφορές για τα εργαλεία και τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και μέτρα πρόληψης και άμεσης επέμβασης των πυροσβεστών σε κατάσβεση δασικών περιοχών, σπιτιών, εργοστασίων, εύφλεκτων υλικών, τροχαίων ατυχημάτων, κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Δεν ξέρω τι έμαθαν οι Πυροσβέστες για το επάγγελμα τους στους μικρούς μαθητές.
    Το σίγουρο είναι ότι “μη φορώντας μάσκες οι μαθητές αλλά και οι ίδιοι μέσα στην αίθουσα”, τους έμαθαν να μην τήρουν τους υγειονομικούς κανονισμούς, να αψηφούν τον κίνδυνο Covid, να καλλιεργούν την ανομία, αψηφώντας τον κίνδυνο και τους νόμους.
    Μετά μην αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει αυτή η νοτροπία …….. Υγειονομική Περιφέρεια όλα καλά ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button