ΚυπαρισσίαΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Χειροκροτήθηκαν “Οι Αρκαδιανοί”

Την πρώτη του εμφάνιση κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού έκανε το Τμήμα Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού «Οι Αρκαδιανοί» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας το βράδυ του Σαββάτου.

Η εκδήλωση έγινε στον προαύλειο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας και μέσα από τα τραγούδια τους αναβίωσαν το παραδοσιακό γλέντι γάμου στην περιοχή της Τριφυλίας. Τα μέλη του τμήματος πέρα από την εκμάθηση σ’ ένα ε

ίδος τραγουδιού που σπανίζει, διατηρούν «ζωντανά» και μεταφέρουν στις επόμενες γενιές παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής που είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η παιδική χορωδία και το πολυφωνικό χορωδιακό σύνολο «Ηδύφωνο» της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, υπό τη διδασκαλία του Κωνσταντίνου Κτενά και της Δέσποινας Θεοδοσάκη. Τη διοργάνωση είχαν ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση.

Κ.Μπ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button