Τοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Ψάρεψε ένα από τα πιο επικίνδυνα δηλητηριώδη ψάρια του πλανήτη!

Τα δίχτυα του ψαρά έκρυβαν μια έκπληξη

Στα δίχτυα επαγγελματία ψαρά από την Κυπαρισσία πιαστηκε ένα νέο είδος ψαριού που μπήκε στην χωρά μας τα τελευταία 2 περίπου χρόνια. O λόγος για το λεοντόψαρο «leon fish» ή λιονταρόψαρο ένα ψαρί που ανήκει στην ομάδα τον πετρόψαρων και μοιάζει πολύ με την σκορπίνα καθώς τα μεγάλα αγκάθια του καλύπτουν, όλο του το σώμα.

Το συγκεκριμένο ψάρι είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα και δηλητηριώδη που κολυμπούν στις θάλασσες αυτού του πλανήτη. Παρότι βρώσιμο, αν κάποιον τον τρυπήσουν τα αγκάθια του, και στη περίπτωση που είναι αλλεργικός, το τσίμπημα μπορεί να είναι και θανατηφόρο.

Στην περίπτωση που δεν είναι κάποιος αλλεργικός, το τσίμπημα του πονάει τρομερά και ο πόνος διαρκεί ακόμα και μήνες. Μάλιστα λέγεται πως ψαράδες έφτασαν στο σημείο να κόψουν το χέρι τους από το αφόρητο πόνο όταν τρυπήθηκαν από τα δηλητηριώδη αγκάθια του.

Το λεοντόψαρο τρέφεται αποκλειστικά με γόνο ενώ δεν έχει κανένα φυσικό εχθρό εκτός από τον άνθρωπο. Μάλιστα στις ακτές της Αμερικής που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια, το κράτος επιδοτεί με το κομμάτι κάθε λεοντόψαρο που αλιεύεται ενώ υπάρχουν οργανώσεις που ψαρεύουν το λεοντόψαρο και ταΐζουν καρχαρίες. Ο λόγος είναι για να μπορέσουν με κάποιο τρόπο να προσθέσουν αυτό το είδος στην τροφική συνήθεια του καρχαρία καταπολεμώντας έτσι την αλόγιστη αναπαραγωγή του.

Πηγή φωτο: eleftheriaonline

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button