Τοπικά Νέα

Κυρώθηκε το 95% του δασικού χάρτη της Μεσσηνίας

3D-1021x580


Στη θεώρηση προς μερική κύρωση των δασικών χαρτών όλων των προ- Καποδιστριακών ΟΤΑ (274 ΟΤΑ) των Δήμων Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας της Μεσσηνίας (πλην της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης και των Τοπικών Κοινοτήτων Αντικαλάμου, Ασπροχώματος, Θουρίας και Σπερχογείας του Δήμου Καλαμάτας), προχώρησε χθες με απόφασή του ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας Γεώργιος Σωτηρόπουλος.
Ο διευθυντής Δασών θεώρησε το δασικό χάρτη των περιοχών όπως προέκυψε κατόπιν της επεξεργασίας και εξαίρεσης από τον αναρτημένο δασικό χάρτη των προβλεπομένων στοιχείων, στον οποίο αποτυπώνονται τα τμήματα που αποτελούν δασικές εν γένει εκτάσεις όπως ισχύει με πράσινο περίγραμμα και πράσινη διαγράμμιση και οι εκτάσεις οι οποίες δε διέπονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας με κίτρινο περίγραμμα και κίτρινη διαγράμμιση.
Μάλιστα, αύριο Πέμπτη, σε συνάντηση όλων των συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην Αθήνα, θα υπογραφεί στο υπουργείο η μερική κύρωση του δασικού χάρτη της Μεσσηνίας.
Από τα πρώτα στοιχεία, η μερική αυτή κύρωση αφορά το 95% της επιφανείας του νομού. Έχουν εξαιρεθεί οι οικισμοί, οι αντιρρήσεις που έχουν κατατεθεί και τα αιτήματα εξαγορών.
Β.Β.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button