Πελοπόννησος

Λακωνία: Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και Σχολή Πλοιάρχων στη Νεάπολη

Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Λακωνία και συγκεκριμένα στη Νεάπολη Βοιών και της συμπεριλαμβανόμενης Σχολής Πλοιάρχων.

Το διάταγμα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκεί καθορίζονται οργανωτικές διατάξεις και τα θέματα λειτουργίας και προσωπικού.

Υπογράφεται απο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη, την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγο, τον υπουργό Εσωτερικών, Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη και τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη.

“Μια τεράστια προσπάθεια ετών έφθασε σε αίσιο τέλος. Το φαινομενικά αδύνατο έγινε δυνατό χάρη στις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και όλων όσων πίστεψαν και βοήθησαν στην ίδρυσή της” αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης.

Η Α.Ε.Ν. Λακωνίας έχει ως αποστολή:

α) Τη δημιουργία αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού πλήρως καταρτισμένων με ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική γνώση του αντικειμένου, καθώς και την εξειδίκευση αυτών, βασισμένη στις οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας.

β) Τη διατήρηση στενής και αμφίδρομης σχέσης με τους ναυτιλιακούς και άλλους συναφείς οικονομικούς φορείς της χώρας.

γ) Τη συνεργασία με άλλα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, καθώς και με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την επίτευξη του σκοπού της.

δ) Τη συμμετοχή της σε προγράμματα εφαρμογής και ανάπτυξης της ναυτικής τεχνολογίας, της διοίκησης και της εκμετάλλευσης του πλοίου.

ε) Τη συμβολή της στον προσανατολισμό των νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

στ) Την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον σκοπό λειτουργίας της και τη γενικότερη αποστολή της.

ζ) Τη σύμπραξη από κοινού με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) για τη διοργάνωση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) και τη διεξαγωγή έρευνας σε τομείς ενδιαφέροντος της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button