Τοπικά Νέα

Λαϊκές αγορές Τριφυλίας: Μετακινείται λίγα μέτρα των Γαργαλιάνων – Παραμένει στην ίδια θέση των Φιλιατρών

Απόφαση για την ίδρυση λαϊκών αγορών σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την απόφαση στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν στους ίδιους χώρους, ενώ στους Γαργαλιάνους η λαϊκή θα μετακινηθεί λίγα μέτρα στην ίδια οδό, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας.

Αρχικά ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Σαράντος Κουκούμης ζητησε την αναβολή του θέματος τονίζοντας ότι πάσχει από άποψη νομιμότητας καθώς θα έπρεπε να έχουν προσκληθεί και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, με την πρόταση να γίνεται δεκτή με δεδομένο μάλιστα ότι το Κοινοτικό Συμβούλι Φιλιατρών είχε διαφοροποιηθεί από την πρόταση της δημοτικής αρχής, ζητώντας η λαϊκή να γίνει στο ίδιο με σήμερα σημείο.

Σε εκείνο το σημείο ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος πρότεινε να γίνουν δεκτές οι προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, πράγμα που βρήκε σύμφωνο το Σώμα. Ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου για να μην προκύψει και στο μέλλον τέτοιο θέμα να καλούνται οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων όταν υπάρχει θέμα που αφορά τις κοινότητές τους.

 

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Ο Μπακούρος “΄άδειασε” τον Λεβεντάκη και την δική του Παναγοπούλου και συντάχθηκε με την αντιπολίτευση υπερ της πρότασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών ενώ η Δημοτική Αρχή υπέδειξε άλλο χώρο για την λαϊκή. Αυτό σημαίνει ανεξαρτησία. Ο Δημοτικός Σύμβουλος-Αντιδήμαρχος να κρίνει ό,τι νομίζει σωστό καταψηφίζοντας την Δημαρχιακή εισήγηση που έχει την υπογραφή της Αντιδημάρχου από την δική του παράταξη του. Μπράβο!
    Λέτε να ξαναπάει το θέμα στο Δ.Σ. και να αλλάξει ψήφο ο Μπακούρος λόγω Λεβεντάκη; Πλάκα θα έχει.

    1. Θέλει να παίζει τον ενδιάμεσο κρίκο.Το πόσο γρήγορα εγκαταλείπουν την αρχική τους θέση και ακολουθούν τη διαφαινόμενη πλειοψηφία είναι θέμα πολιτικής συζήτησης. Έτσι λειτούργησαν και στην περίπτωση των λαϊκών αγορών. Την ξέχασαν την εισήγηση!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button