Πολιτική

Λαϊκής Συσπείρωση: Λιμάνι Κυπαρισσίας = Γεφύρι της Άρτας

Δελτίο Τύπου
Υπογράφηκε σήμερα (σ.σ. χθες) 5-8-2021 άλλη μια σύμβαση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Ας μας πουν ο κ. Νίκας και ο κ. Τατούλης πόσες ακόμα εργολαβίες θα υπογράψουν για να ολοκληρωθεί το έργο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας που έχει πλέον καταντήσει το γεφύρι της Άρτας.
Ήδη έχουν υπογράψει 4 εργολαβίες, κάποιες ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση, με εξευτελιστικές εκπτώσεις αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εκατομμύρια ευρώ που λείπουν από τη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, ειδικά για την πρόληψη, που με οδυνηρό τρόπο βιώνουμε αυτήν την περίοδο με τις πυρκαγιές που καίνε τη χώρα.
Οι εργολάβοι – κατασκευαστικές εταιρείες διαδέχονται η μία την άλλη, δεν πληρώνουν δεκάρα για την ασυδοσία τους που φτάνει στο να σπάει η προβλήτα του λιμανιού.
Κάποιοι διεκδικούν από πάνω και δεκάδες εκατομμύρια αποζημιώσεις – σταλίες.
Ας απολογηθούν για όλα αυτά οι δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο και στην Περιφέρεια και ας αφήσουν τις κοκορομαχίες και τις φωτογραφήσεις σαν γύφτικα σκεπάρνια με φόντο το λιμάνι.
Στον αντίποδα όλων αυτών είναι η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Τέτοια μεγάλα έργα υποδομών να γίνονται από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα Κατασκευών που θα κατέχει τα μηχανήματα και τα υλικά, θα κάνει τις μελέτες με επιστημονικά κριτήρια, θα κατανείμει το εργατικό και επιστημονικό προσωπικό σε όλα τα στάδια μελέτης – κατασκευής – συντήρησης και λειτουργίας του έργου.
Μόνο τότε θα έχουμε φθηνά και ποιοτικά έργα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού. Διαφορετικά θα γίνεται αυτό που ζούμε: δρόμοι να βυθίζονται, γεφύρια να γκρεμίζονται, προβλήτες και λιμενοβραχίονες να σπάνε για να μεγιστοποιούνται τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button