Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

“Λαϊκή Συσπείρωση” Τριφυλίας για το συμβάν στα Φιλιατρά: “Μήπως ο Δήμαρχος θέλει να υλοποιήσει άλλους σχεδιασμούς;”

Δελτίο Τύπου

Το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένοι κύκλοι, με πρώτο βιολί τον Δήμαρχο Τριφυλίας, επιδίδονται σε ένα αντιμεταναστευτικό, ξενοφοβικό, ρατσιστικό ντελίριο στοχοποιώντας συλλήβδην για όλα τα κακά που συμβαίνουν στην περιοχή των Φιλιατρών(απόπειρες αρπαγής παιδιών, πορνεία, κλοπές και διαρρήξεις, φασαρίες και ξυλοδαρμούς κτλ) τους αλλοδαπούς μετανάστες. Μάλιστα σπεύδουν άκριτα και βιαστικά να υιοθετήσουν καταγγελίες που η δικαιοσύνη τις απορρίπτει. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν με την καταγγελία μητέρας ότι Σουδανός προσπάθησε να απαγάγει την 4χρονη κόρη της στην πλατεία των Φιλιατρών. Η απόφαση της ανακρίτριας και της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας αφήνει έκθετους τον δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκη και τον τέως δήμαρχο Φιλιατρών κ. Άλκη Ξύγκα, που με αφορμή αυτή την καταγγελία, πριν καν τοποθετηθεί η δικαιοσύνη, επιδόθηκαν σε ένα ρατσιστικό ντελίριο.

Ο νυν Δήμαρχος κ. Λεβεντάκης που υιοθετεί άκριτα και χωρίς καμία σοβαρή μαρτυρία το ανωτέρω, αλλά και ένα δήθεν παρόμοιο περιστατικό στο Καλόνερο, σε τι αποσκοπεί; Είναι πράγματι η κατάσταση ανεξέλεγκτη όπως καταγγέλλει και με βάση ποια στοιχεία προβαίνει σε τέτοιου είδους βαρύγδουπες καταγγελίες;

Μήπως θέλει να υλοποιήσει άλλους σχεδιασμούς; Ο κ. Λεβεντάκης έχει προεκλογικές δεσμεύσεις ή και «γραμμάτια» για την πρόσληψη security στον Δήμο Τριφυλίας, που θα “πατάξει την παραβατικότητα”. Δεν αμφισβητούμε ότι μέσα στις 4-5 χιλιάδες θα υπάρχουν και ορισμένοι με παραβατική συμπεριφορά. Όμως μέσα στην ελληνική κοινωνία και την κοινωνία της Τριφυλίας είναι όλοι λουλούδια; Δεν έχετε ακούσει τίποτα για καλλιεργητές και εμπόρους ναρκωτικών, για καταχραστές του δημοσίου χρήματος και σε ποιο έδαφος «ανθούν» όλα αυτά; Το θέμα ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας του φτωχού λαού είναι υπαρκτό. Δεν θα το λύσουν οι ιδιωτικοί “καουμπόηδες” του Δημάρχου. Είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Κάθε άλλη σκέψη είναι άκρως επικίνδυνη και απαράδεκτη, είναι στήριγμα στις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αυτοί έκλεισαν το Α.Τ. Φιλιατρών, αυτοί άλλαξαν τον προσανατολισμό της αστυνομίας, που αντί η αστυνομία να προστατεύει το λαό την θέλουν να κυνηγά τους διαδηλωτές, να καταστέλλει το λαϊκό κίνημα και να προστατεύει με “προσωπικές φρουρές” τους μεγιστάνες του πλούτου.

Ή μήπως τελικά χαλάνε την εικόνα της περιοχής και θα δυσφημίσουν το «τουριστικό προϊόν»; Το “θαύμα του Τουρισμού” που τα δεκάδες δις κέρδη των προηγούμενων χρόνων στηρίζονται στους εξευτελιστικούς μισθούς και εκμετάλλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων .

Και αν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματι, τι μέτρα έχει πάρει ο ίδιος και σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση; Απεναντίας στηρίζει και συντηρεί το απαράδεκτο καθεστώς με το οποίο ζουν χιλιάδες μετανάστες – εργάτες γης στον Δήμο μας. 40-50 να στοιβάζονται σε ένα σπίτι, να είναι εύκολη λεία κυκλωμάτων εκμετάλλευσης – ακόμα και από ομοεθνής τους, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και διαβίωσης σε στοιχειώδης συνθήκες υγιεινής.

Μήπως φταίνε οι μετανάστες που σε ένα μεγάλο Δήμο έχουμε διαλυμένο Νοσοκομείο και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού; Μήπως φταίνε οι μετανάστες που αγρότες ξεκληρίζονται, τα προϊόντα τους πουλιούνται κάτω από το κόστος παραγωγής και ξεζουμίζουν τους αγρότες το κράτος και οι μεγαλέμποροι; Μήπως φταίνε οι μετανάστες που οι εργαζόμενοι της περιοχής δουλεύουν με τσεκουρωμένα δικαιώματα, με υποαπασχόληση, εκ περιτροπής εργασία και όλους τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια;

Τα προβλήματα στο Δήμο μας είναι πάρα πολλά. Όχι εξαιτίας των μεταναστών, αλλά λόγω των πολιτικών που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις, αλλά και από τις διοικήσεις του Δήμου των προηγούμενων, αλλά και της νυν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι των προβλημάτων μας.

Ο Δήμος πρέπει να αποφασίσει όχι πώς θα διώξει τους μετανάστες, αλλά τι μέτρα θα πρέπει να πάρει ο Δήμος αλλά και η κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν μερικές από τι βασικές τους ανάγκες, όπως της αξιοπρεπούς στέγασης, υγείας, παιδείας όπως εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, πολιτισμού, αθλητισμού και εργασία με δικαιώματα.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν έρχονται για διακοπές. Τους φέρνει η φτώχια, η ανάγκη για δουλειά, ο πόλεμος, η εκμετάλλευση.

Και επειδή ορισμένοι, το παίζουν νταήδες στους κακόμοιρους ξεκληρισμένους, τους συνιστούμε να το παίξουν ντάηδες εκεί που είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι. Αλλά είναι γνωστό ότι εκεί είναι προσοχή και σούζα. Είναι σούζα όλοι αυτοί:

Μπροστά στην απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, τη συμφωνία Δουβλίνο2, με τις οποίες μετατρέπεται η χώρα μας σε μια απέραντη φυλακή της Ε.Ε.

Μπροστά στην τουρκική αστική τάξη η οποία εργαλειοποιεί το προσφυγικό, με τις πλάτες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, προωθεί την συνδιαχείριση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και η ειρήνη στην περιοχή βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Για να μιλήσουμε λίγο και για τον πατριωτισμό όσων συντάσσονται με αυτές τις συμφωνίες.

Μπροστά Ε.Ε. και ΝΑΤΟ που διαλύουν χώρες και ξεριζώνουν λαούς, που εγκλωβίζουν χιλιάδες στην Ελλάδα και δεν τους εφοδιάζουν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Καλούμε τους φτωχομεσαίους αγρότες της περιοχής μας, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους και κάθε δημοκρατικό πολίτη να πάρει θέση και να απομονώσουν τις σειρήνες τις ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι σε μια κοινωνία όπου το κέρδος είναι ο απώτατος στόχος και όχι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η ανθρώπινη ζωή, η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια για Έλληνες εργαζόμενους και μετανάστες είναι εμπόρευμα με ημερομηνία λήξης. Γι’ αυτό κοινός εχθρός όλων είναι αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο οικονομικό σύστημα, ο καπιταλισμός, που πρέπει να ανατραπεί.

19/06/2020

Κουκούμης Σαράντος, δημοτικός Σύμβουλος
Λεβεντάκης Γιάννης, Σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Φιλιατρών,
με τη “Λαϊκή Συσπείρωση

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Όταν προεκλογικά δίνεις υποσχέσεις, μετεκλογικά πρέπει τίς υλοποιήσεις.Οι κούφιες υποσχέσεις βγαίνουν σιγά σιγά στο προσκήνιο.Και μην κρυβόμαστε αυτό γινόταν πάντα.Οι οπαδοί των υποψηφίων ποτέ δεν υποστηρίζουν κάποιον για την πατρίδα αλλά για το προσωπικό συμφέρον.

  2. Καλησπέρα σας!
    Καλά έχετε τρελαθεί όλοι στη χώρα που ακόμα λέγεται Ελλάδα! Τόσο πολύ μισελληνες είστε! Ο Έλληνας διώκεται από παντού και από όλους τους απατριδες πολιτικούς προδότες και εσείς ενδιαφέρεστε για τους λαθροεισβολεις που κατέλαβαν την Ελλάδα! Ξυπνήστε γιατί ο εχθρός βρίσκεται μέσα από τα τείχη της πόλης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button