Τοπικά Νέα

Λεβεντάκης κατά Τσαφαρά και συμβούλων των Φιλιατρών για την ανάπλαση της πλατείας

«ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΓΓΑΝΕ, ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ…»
Πριν λίγες ημέρες και χωρίς καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής, συνήλθε, σε συνεδρίαση, το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, καλώντας μάλιστα, ατύπως, τους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, που αφορούσε στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης.
Στη συνεδρίαση αυτή, λοιπόν, (την οποία, να σημειωθεί, είχαν την “ατυχία” και να μαγνητοσκοπήσουν), μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν και ακούστηκαν πράγματα, τα οποία δε συνάδουν, σε καμία περίπτωση, σε ένα Τοπικό Συμβούλιο, όπως και στους δημοτικούς συμβούλους, που το απαρτίζουν.
Που, χωρίς να έχουν φροντίσει, προηγούμενα, να ενημερωθούν επί του θέματος, όπως έπραξε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εμένα, τον ίδιο), “έστησαν” ένα λαϊκό δικαστήριο, παρά συνεδρίαση.
Αρχικά, θα αναφερθώ στην τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσαφαρά, η οποία διόλου δεν τον τιμά, καθότι (από απειρία και επιπολαιότητα, μόνο, θέλω να πιστεύω…), πληροφόρησε το λαό της Τριφυλίας και δη των Φιλιατρών, για άλλη μια φορά, ψευδώς.
Κι αυτό, γιατί ισχυρίστηκε πως το, εν λόγω, έργο προέρχεται από δανεισμό, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κάτι που δεν ισχύει, σε καμία περίπτωση, αφού είναι εντελώς ανυπόστατο, κάτι τέτοιο.
Και στο σημείο αυτό, θα συμβούλευα τον κ. Παναγιώτη Τσίγγανο (σαν πιο παλαιό και έμπειρο αυτοδιοικητικό), να φροντίσει, έτσι ώστε, να έχει σωστή πληροφόρηση ο κ.Τσαφαράς, επί των θεμάτων του Δήμου, από τούδε και στο εξής.
Γιατί, δεν είναι λίγες οι φορές (όπως και η συγκεκριμένη), που με τις θέσεις και τις ενέργειές του, έχει εκθέσει την παράταξη, στην οποία ανήκει, αλλά και τον ίδιο προσωπικά, σε μεγάλο βαθμό.
Και παράλληλα, έχει δημιουργήσει σύγχυση και αρνητικές εντυπώσεις, με την παραπληροφόρηση αυτή.
Οπότε, λιγάκι, ας τον μαζέψει…
Ας έλθουμε, τώρα και στους άλλους συμβούλους, η πλειονότητα των οποίων (σαν εμπειρότατοι συγκοινωνιολόγοι και αρχιτέκτονες), εξέφρασε θέσεις και απόψεις, στην εν λόγω συνεδρίαση, πάνω σε ζητήματα, τα οποία δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει.
Θέσεις και απόψεις, τις περισσότερες εκ των οποίων, κάθε άλλο παρά ανιδιοτελείς, θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω.
Αναρωτιέμαι, πώς γίνεται να προτιμούν και να επιζητούν, περισσότερο, τους μεγάλους δρόμους (περιμετρικά της πλατείας), από την ίδια την ανάπλασή της;
Ίσως, να είναι με το μέρος εκείνων, που ικανοποιούν την αυταρέσκειά τους, επιδεικνύοντας τα, μεγάλου κυβισμού και όχι μόνο, αυτοκίνητά τους, κάνοντας show, γύρωθεν της πλατείας.
Ίσως, πάλι, να είναι από εκείνους που τους ενδιαφέρει, περισσότερο, να έχουν άπλετο χώρο, για να παρκάρουν το όχημά τους, από το να έχουν έναν όμορφο χώρο, για να κάνουν βόλτα και να παίζουν τα παιδιά τους.
Κύριοι, τοπικοί και άλλοι σύμβουλοι…
Τα Φιλιατρά, είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και ξαναγύρισα σ’ αυτήν, με σκοπό να την υπηρετήσω, από τη θέση του δημάρχου, για την οποία οι πολίτες, της Τριφυλίας, με επέλεξαν.
Στα δύο, πρώτα, χρόνια της δημαρχοντίας μου, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να αλλάξει όψη, αυτός ο τόπος.
Και χαίρομαι, ιδιαίτερα, όταν οι πολίτες το εισπράττουν αυτό, το αναγνωρίζουν και μας το επικοινωνούν, με κάθε ευκαιρία.
Γι’ αυτό, να γνωρίζετε πως…
Ακόμα κι αν, κάποιοι, από εσάς (κ. Τσαφαράς, κ Αλευράς, κ. Κοροβίλας, κ. Καναλουπίτης, κ. Σπυρόπουλος) δώσατε το δυναμικό “παρών” και σταθήκατε “αλληλέγγυοι” και συμπαραστάτες, δίπλα στους “πολέμιους”, της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, της πόλης των Γαργαλιάνων, μιλώντας και από μικροφώνου, ακόμα, χάριν εντυπωσιασμού.
Ακόμα κι αν, σήμερα, ακολουθείτε την πεπατημένη, σε ό,τι έχει να κάνει και αφορά και με την ανάπλαση της πλατείας της πόλης σας και… πόλης μας, των Φιλιατρών.
Ακόμα κι αν, αύριο, πράξετε το ίδιο και για την ανάπλαση της πλατείας, της πόλης της Κυπαρισσίας και για κάθε άλλο έργο.
Ακόμα κι αν, είστε κάθετα αντίθετοι (όπως φαίνεται…), με την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας.
Ακόμα κι αν, εξυπηρετείτε, μονάχα, τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των πολιτών.
Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ της πόλης των Φιλιατρών, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, γιατί αποτελεί μία από τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις, που οφείλω, στους κατοίκους της, να την εκπληρώσω.
Είμαι ανοικτός σε διάλογο και συνεργασία, με οιονδήποτε φορέα και σύλλογο της πόλης, προκειμένου το έργο αυτό να υλοποιηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ακόμα κι αν, κάποιοι, από εσάς, που εκλέγεστε στα Φιλιατρά παραπληροφορείτε, σκοπίμως, το λαό των Φιλιατρών, για τους δικούς σας λόγους.
Ακόμα κι αν, κάποιοι, από εσάς επιθυμείτε, διακαώς, να τα παρατήσω, πολεμώντας με, με κάθε τρόπο.
Σας διαβεβαιώνω ότι ήρθα, για να μείνω και να παραγάγω έργο, σ’ αυτόν τον τόπο, περισσότερο από μία τετραετία.
Με τη βοήθεια του Θεού, για όσο το επιθυμούν οι Τριφύλιοι συμπολίτες μου και μέχρις ότου δώσω νέα πνοή και στο τελευταίο χωριό του Δήμου μας.
Γι’ αυτό και δεν πρόκειται, επ’ ουδενί, να σας κάνω τη χάρη…
Κανένας και τίποτα, δε θα αποτελέσει τροχοπέδη στο όραμά μου και δεν πρόκειται να με παρεκκλίνει, από τους αρχικούς μου στόχους.
Σε περίπτωση, που αλλάξετε γνώμη και έχετε, έστω, την παραμικρή διάθεση, για συμπόρευση και υγιή διάλογο, για το καλό του τόπου μας.
Είμαστε εδώ, κύριοι, με τους συνεργάτες μου και θα το χαρούμε πολύ.
Αρκεί βέβαια, να ενστερνιστείτε τις θέσεις, τις απόψεις και το όραμά μας, για την Τριφυλία.
Ειδάλλως, αν επιλέξετε την απέναντι όχθη και την επίθεση, τότε σας αφήνω στην κρίση, όπως και στην ετυμηγορία των συμπολιτών σας.
Οι οποίοι έχουν λόγο, άποψη, κρίση, όπως και μνήμη επίσης, κάτι που απέδειξαν και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, με την επιλογή τους.
Και συνεχίζουμε…
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 24-09-2021
Ο δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

15 Σχόλια

  1. Δήμαρχε, για την καταγγελία κατσίβελα για την παράνομη σύνδεση στους Γαργαλιανους δεν απάντησες. Ούτε για τους λόγους που αποχώρησε ο στρατηγός από τη συνεργασία σας, που τους λίγο ούτε πολύ ήταν “ξεκάθαρος”. Βλέπεις εχθρούς και φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Όπως και να έχει εμένα σαν πολίτη της Τριφυλίας περισσότερο με στεναχωρεί το γεγονός ότι οι αντιδήμαρχοί σου δεν είχαν δει τη μελέτη και ψήφιζαν για την ανάπλαση, όπως ατυχεστατα κατέγραψε το βίντεο.. όλα τα άλλα είναι λάσπη στον -κλειστο- ανεμιστήρα.

  2. Ο Τσαφαράς ενόχλησε κ οι σύμβουλοι γιατι είναι με τον κοσμο κ ακουνε τη κοινωνία. Τα Φιλιατρα δεν θελουν ανάπλαση φαραω στην πλατεια που είναι καταστροφη. Οι ασχετοι αντιδήμαρχοι δεν ενοχλησαν το κυριο Λεβεντακη. Ο κοσμος κρινει κ συγκρίνει κ βγαζει συμπεράσματα. Όχι να λες στο Τσιγκανο να μαζεψει το Τσαφαρα. Συμμαζευτητε εσεις γιατι δεν θα βρειτε τρυπα να κρυφτητε.

  3. Μην βλέπεις παντού γύρω σου μάγισσες και δράκους.Πολλες φορές οι διαφωνίες φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.Μην παρασύρεται δήμαρχε από τους κακούς “συμβούλους” σου.Με την κακή επιρροή τους μάλλον σε βλάπτουν περισσότερο.

  4. Ας ήταν ενημερωμένοι η κομμώτρια και ο μπακάλης για να λύσουν τις αποριες των υπολοίπων.Αληθεια πια κουπ θα φορεθεί το χειμώνα;

  5. Έλεος Δήμαρχε!!!! Διαμαρτύρεσαι διότι δεν είχες ενημερωθεί για τη συνεδρίαση.Πως παραβρέθηκαν οι δικοί σου; Είσαι ο πρώτος διδαξας αφού αγνοησες τους πάντες και δεν ενημερωσες κανέναν για το έργο!!! Τι είναι ο Τσαφαρας που θέλει καθοδήγηση; Απειλές και στο τέλος παρακάλια για βοήθεια.Κατεβασε λίγο τον πήχυ γιατί θα περάσεις από κάτω. Δύο χρόνια και δεν έχεις να επιδείξεις κάτι.Κολονακια, παρδαλά φωτιστικά και λουλούδια μόνο!! Ένα απορριμματοφορο δεν κατάφερες να πάρεις.Κυκλοφορουν τα απορριμματοφορο των Δήμων Καλαμάτας,Πύλου, Φαλήρου , Αθηναίων στους δρόμους του Δήμου μας.Ποσο ευτυχής και υπερήφανος αισθάνεσαι;

  6. Δήμαρχε φρόντισε να αφουγκραστείς τις απόψεις του κόσμου…… οι διαφωνιες μπορούν να φέρουν καλυτερα αποτελέσματα για ολους

  7. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ποσοστό μεγάλο των οποίων προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) σε ποσοστό 20% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού. Άρα πολύ σωστά τα είπε ο κ. Τσαφαράς. Εσείς κ. Λεβεντάκη αγνοείτε τι ισχύει ή λέτε ψέματα για να λοιδορήσετε και λασπολογήσετε εναντίον του κ. Τσαφαρά. Τόσους συμβούλους έχετε εδώ και έξω από δω κανένας δεν σας ενημερώνει σωστά ή είναι έννοιες και όροι ξένοι σε εσάς; Εσείς παραπληροφορείτε. Εσείς προσβάλετε και σε προσωπικό επίπεδο Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους. Εσείς απειλείτε ευθέως ή εμμέσως Συμβούλους και Υπαλλήλους αλλά και όποιον ανυπότακτο πολίτη δεν έχει την ίδια άποψη με την δική σας. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

  8. Για τις παρανομίες σου στο Αγροκήπιο δεν απαντάς.
    Για τις καταγγελίες εις βάρος της Δημοτικής Αρχής στον Εισαγγελέα δεν απαντάς.
    Για τις καταγγελίες στην Αρχή Διαφάνειας δεν απαντάς.
    Για τις αναφορές στην Αποκεντρωμένη δεν απαντάς.
    Για τα οχήματα που δεν είχαν ΚΤΕΟ δεν απαντάς.
    Για τα ανασφάλιστα οχήματα δεν απαντάς.
    Για τις απειλές και την τρομοκρατία κατά πάντων για τις οποίες σε έχουν καταγγείλει σωματεία και σύλλογοι Εργαζομένων δεν απαντάς.
    Για απευθείας αναθέσεις δεν απαντάς.
    Για κολώνες, λουλούδια, δεντράκια, υλικά οικοδομής δεν απαντάς.
    Για ιδιωτικά μηχανήματα δεν απαντάς.
    Για ιδιώτες χωρίς σύμβαση-ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-τιμολόγια που κάνουν δημοτικές εργασίες δεν απαντάς.
    Για την επιστολή Κατσίβελα για την σύνδεση της γεώτρηση του λατομείου δεν απαντάς.
    Για τον Ανδρινόπουλο που έβγαλε στη φόρα ότι πίεζες για Εντέλλεσθε δεν απαντάς.
    Στον Δριμή για που πήγαν τα λεφτά κοβιντ δεν απαντάς.
    Για το αντιμεταναστευτικό, ξενοφοβικό, ρατσιστικό ντελίριο που σε κατήγγειλε ο Κουκούμης δεν απαντάς.

  9. Ποιός ομιλεί, σε ποιον απευθείνεται και για ποιον. Να μαζέψει ο Παναγιώτης Τσίγγανος τον Παναγιώτη Τσαφαρά? Γιατι? Γιατι δεν κάθετε σούζα στο Λεβεντάκη και δεν του βαράει παλαμάκια? Εντάξει μην χάσουμε το μυαλό μας. Ούτε οι δικοί του του Λεβεντάκη δεν του βαράνε παλαμάκια. Τον πήρανε χαμπάρι και κρατάνε την αξιοπρέπειά τους οι άνθρωποι. Από το τοπικό Φιλιατρών έχει δεν έχει έναν. Δεν είναι οι άνθρωποι φερέφωνα ή να λένε πετάει ο γάιδαρος γιατι έτσι θέλει. Ο Τσαφαράς είναι εκλεγμένος από τη λαϊκή ετυμηγορία και ο Τσίγγανος έχει καλούς συνεργάτες που γνωρίζουν τα θεματα & τις διαδικασίες και εκφράζουν θέση τεκμηριωμένη σαν παράταξη σε συνεργασία & διαρκή επαφή κι επικοινωνία με τον επικεφαλής. Σιγά μην ρωτήσουν το Λεβεντάκη και τον κάθε Λεβεντάκη τι θα πουν & τι θα ψηφίσουν. Είναι ολοφάνερη η σκοπιμότητα της αήθους επίθεσης στον Τσαφαρά με αναφορά στον Τσίγγανο. Να το πάρει αλλιώς όμως γιατι θα βρει. Διαίρει και βασίλευε δεν παίζει στην παράταξη Τσίγγανου. Δύο χρόνια έχουν αποδείξει την ενότητα, την εντιμότητα, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα των θέσεών τους. Προχωράνε μέρα στην κοινωνία και τους μιλάει όλος ο κόσμος. Μεγάλη υπόθεση. Με μέλλον.

  10. Άσε την πλατεία ήσυχη… μιά χαρά είναι..
    Κοίτα να αγοράσεις κανά απορυματοφορο
    Πού μάζεψες τα σαραβαλα καί τρέχουν οι βρωμιες στην πόλη . Έλεος. . τά δάνεια εμείς θα τα πληρώσουμε εσύ με μηδενική
    δήλωση και μηδέν περιουσιακά στοιχεία
    τί θα πληρώσεις??
    Εσύ να ξεσκισεις ηλθες.. καί νά σπαταλήσεις τα χρήματα τού Δήμου
    σέ λουλουδάκια καί κλεφτοφαναρα..
    καί σε παλούκια..με σκοτεινές συναλλαγές..

  11. Καλομελέτα κι οι εκλογές έρχονται. Με το ίδιο εισητήριο που ήρθες θα φύγεις απο δω. Εσυ δεν ήσουν που κοκορευόσουν ότι θα φέρεις ειδικούς συμβούλους και εν τέλει ειδαμε ποιους εβαλες. Επρεπε να ντρεπεσαι που οι αντιδημαρχοι σου ξεφτυλίστηκαν με τον καλυτερο τροπο εντος εδρας. Η πλατεία δεν προκειται να φτιαχτει με αυτο το σχέδιο ουτε στην επομενη ζωή σου. Το ποιος κανει φιγουρα με το αμαξι του, ας το πει κανεις αλλως και οχι εσυ
    Α και κατι ακομα. Κοίτα μην δω κανα αεροπλανο στο παρκο του δημαρχειου. Τις τελευταιες μερες συζητιεται αρκετα στην πολη.

  12. Κάθε μέρα ολο και κάποιον θα βρει να καταγγείλει! Φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο και καμιά δεκαριά μόνιμους χειροκροτητές της ιστοσελίδας του.
    Γνωρίζει άραγε ότι την Ανοδο ακολουθεί ο ολισθηρός κατήφορος?

  13. Το πιο αστείο από όλα αυτά που λέει ο δήμαρχος είναι ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν επίδειξη του αυτοκινήτου τους για αυτό και θέλουν να μην μικρύνουν οι δρόμοι.Και το λέει αυτός που ο ίδιος κάνει επιδειξη μοστραροντας ένα χαρτί πάνω στο μπαμπριζ του αυτοκινήτου του (μπακαλοχαρτο)που υπενθυμίζει σε όλους ότι είναι δήμαρχος.Ελεος ……το κιτσαριο στο μεγαλείο του.Α…..και κάτι ακόμα του κ.Τσαφαρα με τόσα που του λέει διαφήμιση του κάνει.

  14. Τσαφαρα τι σου είχε πει στ ΔΣ το ξέχασες
    Ότι δεν είσαστε της ίδιας κοινωνικής
    τάξις.. καί άλλα τό θυμήθηκες??
    Καί εσύ τον προσβαλες τον καλεσες στό γάμο του γιού σου.Τωρα καλά σέ στολίζει….

  15. Για τον μισθό σου που έλεγες ότι θα μένει στο Ταμείο του Δήμου και από κει θα καλύπτονται οι ανάγκες του Δήμου, τι έγινε τελικά? Γιατί δεν λες στον λαό σου ότι μέρος της αντιμισθία σου πάει στην εφορία που χρωστάς εκατομμύρια?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button