Τοπικά Νέα

Λεβεντάκης προς Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Εκπλήσσομαι με τον τρόπο που ασκούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις τις υπηρεσίες τους”

Απάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκη στην καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Για ακόμα μία φορά εκπλήσσομαι με τον τρόπο που ασκούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις τις υπηρεσίες τους. Αντί να εργάζονται προς το συλλογικό καλό της ΔΕΥΑΤ, του Δήμου και της εξυπηρέτησης των πολιτών στέκονται στην διασφάλιση «δικαιωμάτων» τους που αγγίζουν τα όρια της ασυδοσίας χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το κοινό καλό. Πως άλλως να δικαιολογήσω την αξίωση της υπαλλήλου για συνέχιση της άδειας ειδικού σκοπού που για πρώτη φορά έλαβε στις 12 Μαρτίου και συνεχίζει μέχρι σήμερα, αποτέλεσμα της οποίας είναι η αδυναμία λειτουργίας του μοναδικού ταμείου που έχει η ΔΕΥΑΤ σε όλο το Δήμο. Από τις 12 Μαρτίου έως και σήμερα, ουδέποτε αρνήθηκε η υπηρεσία την χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού σε κανέναν υπάλληλο, όμως με την νέα αίτηση για χορήγηση επιπλέον ημερών άδειας ειδικού σκοπού δημιουργείται τεράστιο ζήτημα ως προς την συνέχιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Η οικονομική κατάσταση έχει έρθει σε οριακό σημείο με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να αιτηθώ οικονομική ενίσχυση ύψους 201.606 ευρώ από τον Δήμο. Από την πρώτη στιγμή μέλημα μου είναι να περισώσω την πολύπαθη ΔΕΥΑΤ και προσπαθώ με νύχια και με δόντια να αποφύγω την εκκαθάρισή της. Σε αυτό αντί να συμβάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους αλλά και την εξυπηρέτηση του κοινού καλού, εξυπηρετώντας συντεχνιακά οφέλη θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία της επιχείρησης. Οι πολίτεςβ και καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα. Καλό θα ήταν όλοι να έρθουμε προ των ευθυνών μας και να μην διεκδικούμε μόνο προσωπικά οφέλη όταν τίθεται σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό . Αν η υπάλληλος επιθυμεί να κάνει κατάχρηση του δικαιώματος της και να εμείνει στο αίτημα να λάβει άδεια ειδικού σκοπού δεν θα της το αρνηθώ , να αναλογιστεί όμως τις συνέπειες που θα δημιουργήσει η απόφασή της αυτή στους συναδέλφους της και στους πολίτες της Τριφυλίας.

Πέραν αυτού σας προτρέπω, όταν ανακύπτει κάποιο υπηρεσιακό πρόβλημα να έρχεστε άμεσα σε επαφή μαζί μου ώστε με τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων να επιλύουμε τις όποιες διαφορές. Η δημοσιοποίηση υπηρεσιακών θεμάτων χωρίς πρώτα να έχουν συζητηθεί αρμοδίως, πέρα από εντυπώσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχετε μετατραπεί σε όργανο εκπλήρωσης ταπεινών μικροπολιτικών συμφερόντων. Άλλωστε εσείς γνωρίζεται πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή έχω σταθεί εμπράκτως και χωρίς να το δημοσιοποιήσω, στο πλάι των εργαζομένων πληρώνοντας από την τσέπη μου την δικηγόρο κάποιων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΤ που δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα για άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας με την οποία διατασσόταν η απόλυσή τους.

Είμαι πάντα δίπλα στους σωστούς υπαλλήλους που κάνουν την δουλειά τους, είμαι όμως και υπόλογος στον τριφύλιο λαό που με εξέλεξε για να διασφαλίσω τα συμφέροντά τους.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Εσείς κύριε Δήμαρχε είπατε θα τα αλλάξετε τα πράγματα.Εμπρος τότε.Αλλαξτε τα.Με δικαιολογίες ότι φταίνε οι άλλοι πορεύτηκαν και οι προηγούμενοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button