Τοπικά Νέα

Λιμάνι Μαραθόπολης… αλά… δρόμος Γαργαλιάνοι – Βάλτα;

Τα 2 εκ. ευρώ της Περιφέρειας για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα έγιναν 400.000 ευρώ, τα 6.1 εκ. ευρώ για το λιμάνι Μαραθόπολης πόσα θα γίνουν;

Μια εβδομάδα μετά τον κώδωνα κίνδυνου που έκρουσε η Γιώτα Κοζομπόλη για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, Περιφέρεια και Δήμος σιωπούν. Η ολιγωρία της Περιφέρειας οδηγεί το έργο σε ακροβασίες με την υπόθεση ένταξης να δυσκολεύει τουλάχιστον με βάση τους αριθμούς.

Η κα Κοζομπόλη είχε αναφερθεί στο θέμα της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου, αναφέροντας πως δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα, η απαιτούμενη μελέτη για χρηματοδότηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα από τη συνολική δαπάνη των 35 εκατ. ευρώ της Πρόσκλησης, να έχουν ήδη ενταχθεί έργα περίπου 31 εκατ. ευρώ.

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου στην Κυπαρίσσια, η οποία αφορούσε την γιορτή μπάμιας στους Αρμενιούς, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μπούζα θέλησε να κάνει μια λεπτομερή ενημέρωση προς τους πολίτες για την κοσμογονία έργων που αφορούν την (ουτοπική) Τριφυλία, ωστόσο φαίνεται πως «ξέχασε» να αναφερθεί στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης που ακόμη δεν έχει προταθεί για ένταξη αν και το πρόγραμμα κοντεύει να εξαντληθεί. «Εγώ θεωρώ ότι πρέπει πάντα να ενημερώνουμε τους πολίτες μας για τα έργα, τα οποία – πιστεύω – είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν μία άλλη εικόνας εκτός της πραγματικότητας», τόνισε η κα Μπούζα.

Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας στις 15 Δεκεμβρίου ανέφερε μεταξύ άλλων, “πρόκειται για ένα καθολικό και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής του Μαράθου και της Τριφυλίας, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και θα δώσει υπεραξία στην οικονομία της περιοχής.

Η Περιφερειακή αρχή για ακόμα μια φορά έδειξε την προσήλωση και την αποφασιστικότητά της στις αναπτυξιακές αναγκαιότητες της Πελοποννήσου, αλλά και τα άμεσα αντανακλαστικά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, ο οποίος, αμέσως μόλις δόθηκε η δυνατότητα για τη χρηματοδότηση του έργου, κινήθηκε ακαριαία προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους”.

Ωστόσο, η “λαλίστατη” Περιφέρεια Πελοποννήσου μια εβδομάδα μετά δεν έχει εκδώσει κάποιο δελτίο τύπου που να ενημερώνει σχετικά με το θέμα αυτό, αλλά ούτε … και ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας.

Πάντως, δεν αξίζει σε ένα έργο που ξεκίνησε από το 1996 μετά από 22 χρόνια ν’ αντιμετωπίζεται μ’ αυτή την ανευθυνότητα και την προχειρότητα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Μα ο Ζουμπάς στον Μάραθο κάνει τεράστιο αγώνα για το λιμάνι, τους τα έχει πρήξει σε Δήμαρχο, Περιφερειαρχη και τους συμβουλους , σε Χαρίτση, Κοζομπόλη και άλλους. Απορούμε ότι έχει διαπιστωθεί ολιγωρία. Μήπως είναι μόνο ο προστάτης των ελεύθερων αποχετευσεων προς την θάλασσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button