ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Λιομάζωμα: Ερώτηση Λαμπρόπουλου για εργάτες γης από τρίτες χώρες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ κκ.ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Θέμα: Αίτηση μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία

Με δεδομένο ότι και την φετινή περίοδο συγκομιδής ελαιοκάρπου που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο σε περιοχές της Μεσσηνίας θα απαιτηθούν εργάτες Γης από Τρίτες χώρες είναι αναγκαίο όπως ληφθεί έγκαιρα η σχετική πρόνοια ώστε η διαδικασία αυτή να πραγματοποιηθεί στα πρότυπα της περσινής περιόδου, με παρέκκλιση ως προς το σκέλος των απαιτούμενων στρεμμάτων μιας και αυτή τη στιγμή για την ελαιοκαλλιέργεια απαιτούνται 40 στρέμματα για (1) έναν εργάτη. Αυτό να μετατραπεί τουλάχιστον σε 20 στρέμματα για έναν εργάτη με βάση τις υφιστάμενες ρεαλιστικές ανάγκες.
Επίσης πρέπει να δοθεί η αναγκαία παράταση της παραμονής των εργατών πολιτών τρίτων χωρών οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα με ειδική διάταξη Νόμου, καθώς και μέριμνα ως προς τον διαρκή έλεγχο των εργατών Γης με τεστ ανίχνευσης CONID-19.

Ερωτώνται οι κκ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
Πρόκειται σύμφωνα με τις παραπάνω προτάσεις, να υπάρξουν οι αναγκαίες διευκολύνσεις, για είσοδο από Τρίτες χώρες εργατών Γης, για τη συγκομιδή ελαιοκάρπου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button