Αθλητικά

Λιονέλ Μέσι: Το εξωπραγματικό ποσό που έχει στο πορτοφόλι του ο Αργεντίνος άσσος

Ήταν μόλις 17 ετών όταν έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, όμως κανένας δεν φανταζόταν ότι ο Λιονέλ Μέσι θα ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που χαρακτήρισαν μία (ή και περισσότερες) γενιές, με αποτέλεσμα να πρωτοστατεί τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου.

Η μεταγραφή του από την ομάδα της Καταλωνίας στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν μία πολύ κερδοφόρα συμφωνία για τον Αργεντινό, ο οποίος με περίπου 125 εκατ. ευρώ προ φόρων τους τελευταίους 12 μήνες διεκδικεί την πρώτη θέση στην ετήσια κατάταξη του Forbes για τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο.

Αν και το Forbes εκτιμά ότι ο μισθός του Μέσι είναι μειωμένος περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ από την τελευταία του χρονιά με την Μπαρτσελόνα (στα 72 εκατομμύρια ευρώ η σεζόν στην ΠΣΖ) – οι χορηγίες και οι εμπορικές συμφωνίες του προσφέρουν πολλά κέρδη.
Από μία άποψη, ωστόσο, αυτή η σεζόν σηματοδότησε μια επιστροφή σε γνώριμα μέρη για τον 34χρονο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσφατη συνεργασία του Λέο Μέσι με τη Socios, (19 εκατ. ευρώ ετησίως), προστίθεται στην λίστα που περιλαμβάνει τις Adidas, Budweiser και Pepsi, στις οποίες είναι και κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνιες.

Έγινε επίσης ο πρώτος πρεσβευτής της μάρκας αθλητών της Hard Rock International σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, βοηθώντας τον Μέσι να… ισοφαρίσει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τα κέρδη του εκτός γηπέδου για πρώτη φορά από το 2013.

Προσθέτουμε ότι ο πορτογάλος άσσος είχε κινηθεί αρκετά εκτός αγωνιστικού χώρου από τις πρώτες ημέρες της καριέρας του, με αποτέλεσμα να συνάψει συνεργασίες που του απέφεραν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μέσι κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2021, αλλά πέρασε πιο δύσκολα στο γήπεδο πκαθώς με τα χρώματα της νέας του ομάδας είχε 9 γκολ σε 32 εμφανίσεις, ενώ είχε σημειώσει 38 σε 47 αγώνες στην τελευταία του σεζόν για τη Μπαρτσελόνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button