Κόσμος

Λύση 48 χρόνια μετά στη σημαντικότερη υπόθεση βιασμού και δολοφονίας στην ιστορία του Καναδά

Η καναδική αστυνομία με στοιχεία DNA κατάφερε να εξιχνιάσει μια από τις πιο σημαντικές υποθέσεις στην ιστορία του Κεμπέκ, όπως χαρακτηρίστηκε, βρίσκοντας τον ένοχο για τον βιασμό και τη δολοφονία της 16χρονης Σάρον Πριορ το 1975.

Δράστης, όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας άνδρας από τη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο οποίος, όμως, πέθανε πριν από 40 και πλέον χρόνια.

Η αστυνομία του Λονγκέιγ στο Κεμπέκ δήλωσε ότι τα στοιχεία DNA της επέτρεψαν να είναι 100% σίγουρη ότι ο Φράνκλιν Μέιγουντ Ρόμιν δολοφόνησε την 16χρονη σε προάστιο του Μόντρεαλ.

Το σώμα του Ρόμιν, ο οποίος γεννήθηκε το 1946 στο Χάντιγκτον της Δυτικής Βιρτζίνια και πέθανε το 1982 σε ηλικία 36 ετών στο Βέρτντουμ του Μόντρεαλ, κάτω μυστηριώδεις συνθήκες, και αποφασίστηκε η εκταφή της σορού του ώστε να γίνει εξέταση DNA και να επιβεβαιωθεί η σχέση του με το έγκλημα.

Το δείγμα που ελήφθη από τον Ρόμιν – ο οποίος είχε μακρά εγκληματική ιστορία – ταίριαζε με υλικό που είχε συλλεχθεί από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ και ο ίδιος έμοιαζε με τις περιγραφές του δράστη, αναφέρει ο Guardian.

Ο βιασμός και η δολοφονία της Πριόρ είχαν μείνει ανεξιχνίαστη από τότε που εξαφανίστηκε στις 29 Μαρτίου 1975. Η ανήλικη πήγαινε να συναντήσει φίλους της σε μια πιτσαρία κοντά στο σπίτι της, όταν χάθηκαν τα ίχνη της. Το πτώμα της εντοπίστηκε στα τέλη Μαρτίου του 1975, σε δασική περιοχή.

Είχαν εξεταστεί περισσότεροι από 100 ύποπτοι, αλλά δεν είχε γίνει καμία σύλληψη.

Η Ιβον Πρίορ, η μητέρα της έφηβης, είναι σήμερα 80 ετών, ζει ακόμη στον Καναδά και έχει περάσει τη ζωή της αναζητώντας τον δολοφόνο της κόρης της. Δάκρυσε παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Ο Ρόμιν είχε γίνει αντικείμενο έρευνας μέχρι πέρυσι, σύμφωνα με το WCHS-TV . Όταν η αστυνομία του Κεμπέκ άρχισε να ψάχνει στα ποινικά μητρώα, βρήκε ένα εκτενές ιστορικό βίας του Ρόμιν.

Επιχείρησε για πρώτη φορά να απόδραση από το σωφρονιστικό κατάστημα της Δυτικής Βιρτζίνια το 1964 και αργότερα δραπέτευσε το 1967.

Το 1974, συνελήφθη επειδή εισέβαλε σε ένα σπίτι και απήγαγε μια γυναίκα στο Πάρκερσμπεργκ της Δυτικής Βιρτζίνια. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2.500 δολαρίων δύο μήνες αργότερα και κατέφυγε στον Καναδά, σύμφωνα με μια ιστορία του Associated Press της εποχής.

Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία της 16χρονης το 1975, ο Ρόμιν συνελήφθη από Καναδούς συνοριοφύλακες και εκδόθηκε πίσω στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου καταδικάστηκε σε φυλάκιση για την απαγωγή της γυναίκας στο Πάρκερσμπεργκ

Οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει το πιστοποιητικό θανάτου του, ούτε υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια αυτού. Είχε επιστραφεί στη μητέρα του και θαφτεί στη γενέτειρά του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button