Ελλάδα

Μάχη με τον χρόνο για τη σωτηρία ενός βρέφους 35 ημερών

Αντιμέτωποι με ένα δύσκολο περιστατικό αλλά κυρίως με τον χρόνο βρέθηκαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Μοιρών, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο μεταφέρθηκε ένα μωράκι 35 μόλις ημερών με πνευμονικό οίδημα.

Η κατάσταση του βρέφους ήταν κρίσιμη και οι γιατροί έδωσαν πραγματικό αγώνα προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή.

Αφού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια δύο γιατροί συνόδευσαν το μωρό στο Ηράκλειο καθώς η μεταφορά του σε νοσοκομείο κρίθηκε απολύτως απαραίτητη, με το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στην Αθήνα να εξετάζεται πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με το e-mesara.gr στην τιτάνια προσπάθεια για τη σωτηρία του μωρού συμμετείχε η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ που έσπευσε προκειμένου να συναντήσει καθ’ οδόν τους γιατρούς με το μωρό, ενώ για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος ξεκίνησε η προετοιμασία για την αερομεταφορά του στην Αθήνα.

Το μωράκι μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται καθώς η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε και άρχισε να βελτιώνεται σημαντικά, με αποτέλεσμα να μην χρειασθεί η αεροδιακομιδή.

cretapost

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button