ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΧώρα

Μέλη της συντονιστικής επιτροπής για τους δασικούς χάρτες από την Χώρα στην Βουλή

203081


Ύστερα από πρόσκληση της βουλευτού Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Παναγιώτας Κοζομπόλη, ο Κόκκινος Γιώργος και Αγγελόπουλος Φώτης γεωπόνος, ως εκπρόσωποι του ΝΗΛΕΑ και της συντονιστικής επιτροπής για τους δασικούς χάρτες, συμμετείχαν στις 7 Απριλίου στη συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής της βουλής των Ελλήνων. Η συνεδρίαση γινόταν στα πλαίσια του σχεδίου νόμου του Υπουργείου περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο ΄΄Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις΄΄ το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα.

Στην επιτροπή η οποία συνεδρίαζε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κυρίου Σωκράτη Φάμελου προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις των φορέων, εκθέσαμε τις δικές μας απόψεις δίνοντας έμφαση στον ιδιαίτερο ρόλο της γεωργίας και στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το σχετικό σχέδιο νόμου και καταθέσαμε το ψήφισμα της συνέλευσης της 26ης Μαρτίου που έγινε στη Χώρα. Μερίδα βουλευτών αντέδρασε θετικά στους προβληματισμούς μας και συμμερίστηκε τις απόψεις και προτάσεις μας.
Οφείλουμε να ανακοινώσουμε ότι ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και ανησυχία μας προκάλεσε το γεγονός ότι για ένα νομοσχέδιο το οποίο αφορά άμεσα τη γεωργία και τους αγρότες, είμαστε οι μοναδικοί εκπρόσωποι αγροτών! Αυτό που δεν μπορέσαμε να πληροφορηθούμε είναι αν δεν καλέστηκαν άλλοι εκπρόσωποι ή αν καλέστηκαν και δεν παρευρέθησαν.
Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν οι τοποθετήσεις κυρίως των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Δασικών Υπαλλήλων οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα επικριτικοί για τους αγρότες, εμφανίζοντάς μας ως καταπατητές δασικών εκτάσεων! Ενδεικτικά αναφέρουμε την άποψη που εκφράστηκε ότι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι επαρκείς στη Χώρα μας όταν σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων το νούμερο ένα διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας είναι ο μικρός κλήρος!

Τους θέσαμε το ερώτημα αν προτιμούν να βλέπουν 400 αγρότες και λιγότερα φρύγανα σε ένα χωριό, ή 100 αγρότες και πολλά φρύγανα. Έδειξαν να το σκέφτονται.

Το κύριο και εύλογο συμπέρασμα που αποκομίσαμε είναι ότι χωρίς σοβαρή και συνεχή παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων θα περιοριστούμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τη βουλευτή του νομού μας κυρία Παναγιώτα Κοζομπόλη για το ενδιαφέρον της, όπως και τον Διευθυντή της ΔΑΟΚ Κυπαρισσίας κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο για την πλήρη ενημέρωση και στήριξη πάνω στο θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button