Αγροτικά

Μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας στο αγροτικό ρεύμα προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος στις εργασίες του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε την εξής δήλωση:

«Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την ευρωπαϊκή επικαιρότητα ξεκινώντας από το θέμα της πανδημίας. Προφανώς υπάρχει μια έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» η οποία αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες γι’ αυτο και είναι απολύτως επιβεβλημένο να εντείνουμε την επιτάχυνση του εμβολιασμού δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην 3η δόση καθώς οι επιστήμονες μας υποδεικνύουν ότι σε αυτή τη φάση είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας την οποία διαθέτουμε.

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τα θέματα τα οποία αφορούνε την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μια έντονη ανησυχία για τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου, είναι κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει και σε προηγούμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Θα ζητήσουμε και πάλι από την ευρωπαϊκή επιτροπή να εξετάσει όλες τις επιλογές έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις ενδεχομένως σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να συγκρατηθούν οι αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση όπως το έχει ήδη κάνει θα εξακολουθεί να προνοεί έτσι ώστε να περιορίσει στη μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις των τιμών και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και του φυσικού αερίου, θα λάβει επίσης ειδική πρόνοια για τους αγρότες μας και περισσότερες ανακοινώσεις θα έχω την ευκαιρία να κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο 18/12 το οποίο μας έρχεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button