Αγροτικά

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η μεταβατική περίοδος για την υποχρεωτική πληρωμή εντός 60 ημερών των νωπών

«Παγώνουν» έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι κυρώσεις για την ψηφιακή πλατφόρμα διασταύρωσης τιμολογίων για τηνε ξόφληση εντός 30 ημερών των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, η διαδικτυακή υπηρεσία για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας καταχώρισης στοιχείων των τιμολογίων βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και το «πάγωμα» των κυρώσεων αποσκοπεί στο «να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα στους ενδιαφερόμενους να εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές της αλλά και να διευθετηθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα στην ήδη υπάρχουσα εφαρμογή».

Στο μεσοδιάστημα, όπως σημειώνεται, οι καταχωρίσεις τιμολογίων θα γίνονται κανονικά, εντός των προβλεπόμενων από την υπ’ αριθ. 80/26402/08-02-2019 Κ.Υ.Α. χρονικών προθεσμιών, δηλαδή το αργότερο 50 ημέρες από την επομένη έκδοσης του τιμολογίου. Κατ’ εξαίρεση για το ανωτέρω χρονικό διάστημα δεν επιβάλλονται κυρώσεις, ακόμα και όταν εμφανίζεται μήνυμα επιβολής προστίμου.

ημειώνεται ότι για τα τιμολόγια των οποίων η προθεσμία καταχώρισης έχει παρέλθει κατά το χρόνο έκδοσης της εγκυκλίου (13.6.2019), και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική καταχώρησή των στοιχείων τους, δεν επιβάλλονται πρόστιμα.

Τα στοιχεία των τιμολογίων που αναρτώνται στην εφαρμογή, αφορούν εγχώρια νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα, Σε περίπτωση που υπάρχουν τιμολόγια που περιέχουν και άλλα προϊόντα, πλην των αναφερομένων, υπάρχει πλέον η δυνατότητα καταχώρισης αυτών στην εφαρμογή ως Λοιπά μη ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα, για το συγκεκριμένο τιμολόγιο.

Τέλος, για την καταχώριση των τιμολογίων που περιλαμβάνουν κρατήσεις υπέρ τρίτων (π. χ. ΕΛΟΓΑΚ), δίνεται πλέον η δυνατότητα καταχώρισης του αναλογούντος ποσού στη γραμμή «ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ» και μάλιστα με αρνητικό πρόσημο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button