Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Μία πρωτότυπη έκθεση άνοιξε τις πύλες της στη Μεσσηνία

Το ενδιαφέρον όσων θαύμασαν αλλά και θέλουν να γνωρίσουν το έργο του σπουδαίου Α. Τασσου έλκει αυτές τις ημέρες η γενέτειρα του Λευκοχώρα του Δήμου Μεσσήνης.

Μια πρωτότυπη έκθεση λειτουργεί έως και τις 10 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο Λευκοχώρας. Η Έκθεση περιλαμβάνει έργα του Α. Τάσσου σε εξώφυλλα δίσκων. Συγκεκριμένα η έκθεση περιλαμβάνει εξώφυλλα δίσκων 33 στροφών που σχεδίασε ο Α. Τάσσος , κυρίως για την εταιρεία δίσκων Lyra, ενώ έντεκα από αυτά έγιναν για τη σειρά δίσκων της μεγάλης ρεμπέτισσας Σωτηρίας Μπέλλου, με τίτλο «Τα Ρεμπέτικα της Σωτηρίας Μπέλλου».

Είναι γνωστό πως καλλιτέχνες επιθυμούσαν πριν κλείσουν την όποια συμφωνία να κοσμεί το εξώφυλλο του δίσκου τους έργο του διεθνής φήμης καλλιτέχνη Α. Τάσσου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Μιχάλης Αλεβίζος που έχει το χάρισμα να σε ξεναγεί νοητά σε στιγμές έμπνευσης του χαράκτη και διαθέτει πλούσιο υλικό και σπάνια ντοκουμέντα.

Να σημειωθεί πως η έκθεση πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος, και του δραστήριου Συλλόγου Λευκοχωριτών Αθήνας.

Τόσο η έκθεση όσο και τα δωρεάν σεμινάρια χαρακτικής που θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο από το χαράκτη Δημήτρη Μουγκό από τις 8 έως τις 10 Αυγούστου είναι μια ελκυστική πρόσκληση για να επισκεφθεί κάποιος το χωριό (απογεύματα 6 με 8) να εντρυφήσει στο έργο του Τάσσου να γνωρίσει τον γενέθλιο τόπο που ενέπνευσε τον σπουδαίο χαράκτη και να σταθεί στα παραδοσιακά καφενεία της Λευκοχώρας.

«Είναι χρέος μας να στηρίζουμε πρωτότυπες και ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις που δίνουν ζωή και θέτουν στο επίκεντρο τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης», σημειώνει ο Γιάννης Ανδρ. Λάσκαρης (Επικεφαλής συνδυασμού-Δημοτικός Σύμβουλος-Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης).

Έκθεση Λευκοχώρι Μεσσήνης (7)
Έκθεση Λευκοχώρι Μεσσήνης (5)
Έκθεση Λευκοχώρι Μεσσήνης (4)
Έκθεση Λευκοχώρι Μεσσήνης (2)
Έκθεση Λευκοχώρι Μεσσήνης (1)
Έκθεση Λευκοχώρι Μεσσήνης (6)
Έκθεση Λευκοχώρι Μεσσήνης (3)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button