Πολιτική

Μίλτος Χρυσομάλλης: Δεν υπάρχει η Αριστερά της αλληλεγγύης και των αδυνάτων, μόνο η Αριστερά της αναλγησίας και της υποκρισίας

 

«Συνεχίστε με τη στείρα αντιπολίτευση, κύριοι της Αριστεράς, για να καταλαβαίνει ο λαός ότι δεν υπάρχει Αριστερά της αλληλεγγύης, δεν υπάρχει Αριστερά των αδυνάτων, παρά μόνο η Αριστερά της αναλγησίας και της υποκρισίας! Σας έμαθε ο κόσμος και γι’ αυτό πλέον παντού φωνάζει «ποτέ ξανά Αριστερά!», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών περί φορολογικών ελαφρύνσεων.

Με αφορμή την τροπολογία για την τακτοποίηση 45.000 δικαιούχων εξόδων κηδείας, που εκκρεμούσαν από το 2015 και πλέον πιστώνονται αυτόματα χωρίς έλεγχο, ο Μίλτος Χρυσομάλλης χαρακτήρισε αμετανόητους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική τους και τόνισε ότι η συζήτηση έπρεπε να ξεκινήσει με τη συγγνώμη της πρώην Υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέτρα του νομοσχεδίου ανακουφίζουν πολίτες και επιχειρήσεις, ελαφρύνουν το βάρος των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, δίνουν αναπτυξιακή κατεύθυνση στην αγορά και διορθώνουν λάθη και αβλεψίες της προηγούμενης διακυβέρνησης, η οποία, όπως ευθαρσώς δήλωνε ο τότε Υπουργός Οικονομικών της, ασκούσε φορολογική πολιτική με ταξικό πρόσημο. Γι’ αυτό και τσάκισε τη μεσαία τάξη την οποία προσπαθούμε να ανορθώσουμε», ανέφερε ο Μεσσήνιος βουλευτής, για να συνεχίσει λέγοντας: «Διορθώνουμε λάθη και αβλεψίες του ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες έρχεστε σήμερα μας κουνήσετε το δάχτυλο και να μας κάνετε κριτική, αντί να ζητήσετε και συγνώμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ».

Όπως παρατήρησε, το σχέδιο της ΝΔ, σε αντίθεση με το νόμο ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτει το σύνολο των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων με εγγύηση την πρώτη κατοικία μέχρι σήμερα, είτε εξυπηρετούνται είτε όχι, προκειμένου να ανακουφίσουμε τα οικονομικά βάρη που δημιούργησε η οικονομική κρίση και να επιβραβεύσουμε όπως είχαμε δεσμευθεί και τους συνεπείς δανειολήπτες, για να πάψουν να αισθάνονται οι αφελείς, που παλεύουν καθημερινά να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους. Τα όρια επιλεξιμότητας αλλάζουν, με το υπόλοιπο του δανείου από 130.000 να ανεβαίνει στις 250.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα από 36.000 πηγαίνει στις 45.000 ευρώ, οι καταθέσεις από 15.000 ανεβαίνουν στις 25.000 ευρώ και τέλος η συνολική ακίνητη περιουσία από τις 280.000, ανεβαίνει στις 500.000 ευρώ.

«Πείτε στον ελληνικό λαό, πείτε στους μισθωτούς, στους αγρότες και στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι διαφωνείτε και δεν θα ψηφίσετε διατάξεις όπως η μείωση ή ακόμα και η κατάργηση της προκαταβολής φόρου για το 2019. Πείτε τους ότι δεν θα ψηφίσετε την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και παράκτιους αλιείς. Ότι δεν θα ψηφίσετε την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του 10% στα χρήματα που έδιναν οι γονείς στα παιδιά τους ως γονική παροχή με στόχο την αγορά κατοικίας, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας».

Καταλήγοντας ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στην τροπολογία χορήγησης ισόβιας τιμητικής παροχής 200 ευρώ στους οπλίτες που πολέμησαν στα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, αλλά και στα γεγονότα του 1964 και του 1967. «Έπρεπε να περάσουν 22 χρόνια από την αναγνώριση των περιόδων αυτών ως πολεμικών για το ελληνικό κράτος για να φτάσουμε στο αυτονόητο, τη χορήγηση αυτής της ελάχιστης παροχής ως ένδειξη τιμής στους συμπολίτες μας που πολέμησαν υπέρ ελληνικών βωμών και εστιών, για πρώτη φορά μετά το Β΄  Παγκόσμιο Πόλεμο, απέναντι στον Τούρκο εισβολέα. Δεν είναι τυχαία η στιγμή που έρχεται αυτή η τιμητική ισόβια σύνταξη. Θα περίμενα να υπήρχε ένα πνεύμα ομοψυχίας σ’ αυτό. Αντί αυτού, τι είδα; Είδα τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αμετανόητη να διοργανώνει φεστιβάλ σε τόπους διχασμού. Δεν πειράζει. Ίσως να είναι ο καλύτερος τρόπος για να εμπεδώσει καλά την ιστορία της. Γιατί, για να αναφερθώ στον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο, «λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι λαός που δεν έχει μέλλον»».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button