Τοπικά Νέα

Μίλτος Χρυσομάλλης: Σύντομα το φυσικό αέριο έρχεται στη Μεσσηνία

«Σήμερα σπάει η ενεργειακή απομόνωση της Πελοποννήσου και γίνεται η αρχή με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Τρίπολη, την Μεγαλόπολη και την Κόρινθο. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένουμε την αδειοδότηση της εταιρείας HENGAS από τη ΡΑΕ για την ανάπτυξη δικτύων διανομής στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, γεγονός που μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως πολύ σύντομα και η Μεσσηνία θα αποκτήσει φυσικό αέριο για οικιακή και επαγγελματική χρήση, με καθόλου ή ελάχιστο κόστος σύνδεσης για τους συμπολίτες μας», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση παρουσίασης του αναπτυξιακού σχεδιασμού και του επενδυτικού πλάνου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο από την εταιρεία HENGAS, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά και του Υφυπουργού αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστα Βλάση. Την εκδήλωση χαιρέτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε ο Μεσσήνιος βουλευτής το φυσικό αέριο είναι ένα καύσιμο με μικρό οικονομικό κόστος, καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και αποδοτικότητα και βέβαια μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν ιδιαίτερα θελκτικό στη χρήση του για τον μικρό οικιακό καταναλωτή, τον αγρότη αλλά και για τον επαγγελματία, είτε αυτός δραστηριοποιείται στην μικρομεσαία επιχείρηση, είτε στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού και της εστίασης, είτε τέλος στην μεταποίηση και τη βιομηχανία.

«Το μόνο πράγμα που έχει σημασία για τον πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η εξασφάλιση του δικαιώματος του να έχει πρόσβαση στο φυσικό αέριο και αυτό πρέπει να αποτελεί το μοναδικό σκοπό του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειας, είτε σε αυτοδιοικητικό είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής. Επομένως, οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις οικονομικές δυνατότητες που μας παρέχουν το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την απολιγνιτοποίηση, προκειμένου να φέρουμε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου το φυσικό αέριο και να αποκτήσουν σύντομα πρόσβαση στα προνόμια της χρήσης του όλοι οι πολίτες της Πελοποννήσου, ενισχύοντας έτσι την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας μας», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button