Πολιτική

Μίλτος Χρυσομάλλης – Τσίπρας: Ψεύτης και Εθνομηδενιστής «erga omnes”

Αποτελεί ίσως μια από τις πιο σουρεαλιστικές πολιτικές στιγμές, ίσως μια από τις κορυφαίες στιγμές του καπιταλισμού να βλέπει κανείς τον Αλέξη Τσίπρα, τον πολυδιαφημισμένο ηγέτη της Αριστεράς, τον δήθεν επαναστάτη και λαϊκό ηγέτη, να εξέρχεται από ένα κτήριο που βρίσκεται στη Μέκκα του καπιταλισμού, στην καρδιά του Λονδίνου και επειδή τον γιούχαραν αγανακτισμένοι Έλληνες για το ξεπούλημα της Μακεδονίας αποκαλώντας τον προδότη, να επιβιβάζεται πανικόβλητος σε μια Jaguar για να γλυτώσει από την οργή τους.

Όσες φορές και να δει κάνεις αυτή τη σκηνή ενθυμούμενος παράλληλα τις αμέτρητες ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα, τα ψέματα και τις αυταπάτες του, δεν γίνεται να μην αναπολήσει μια αντίστοιχης πολιτικής αλαζονείας και αμετροέπειας σκηνή όπου ένας εκ των πρωταγωνιστών του ελληνικού σοσιαλισμού σε μια ανάλογη γειτονιά στο Παρίσι πάλι με μια Jaguar ξεκίνησε το τελευταίο πολιτικό του ταξίδι.

Το μέλλον θα δείξει αν η Jaguar του κ. Τσίπρα θα σταματήσει εκεί που σταμάτησε και του κ. Τσοχατζόπουλου, στην απόλυτη πολιτική απαξίωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σύντομα θα αποτελεί μια κακή ανάμνηση για την πολιτική ιστορία της Ελλάδος και θα τον στιγματίζουν δύο χαρακτηριστικά: το  ψέμα και η προδοσία. Τελικά, αυτές οι δύο είναι οι μοναδικές ικανότητες που έχει ο κ. Τσίπρας και στις οποίες έχτισε την πολιτική του καριέρα.

Ο πρώτος που δοκίμασε αυτές τις ικανότητες ήταν ο ίδιος ο μέντοράς του, ο κ. Αλαβάνος. Αφού εκπαίδευσε και ανέδειξε τον κ. Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος, ο τελευταίος τον εξοστράκισε  με συνοπτικές διαδικασίες. Πρόσφατα μάλιστα ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτήν του Τσίπρα».

Στη συνέχεια, τις ικανότητές του τις «δοκίμασαν» οι συναγωνιστές του στον αντημνημονιακό αγώνα. Μια μέρα μετά από το δημοψήφισμα του ’15 που προκάλεσε ο ίδιος, πήρε το «ΟΧΙ» και το έκανε «ΝΑΙ», υπογράφοντας νέο αχρείαστο και χειρότερο μνημόνιο. Πρόδωσε τους συναγωνιστές του, που ήθελαν να μείνουν πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, τους διέγραψε από το κόμμα και τους λοιδόρησε. Ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης είχε δηλώσει ότι  «το ψέμα έχει γίνει δεύτερη φύση στον Τσίπρα». Ταυτόχρονα, προκήρυξε εκλογές κοροϊδεύοντας τον κόσμο ότι θα εφαρμόσει ένα παράλληλο πρόγραμμα.

Πρόσφατα, ο κ. Τσίπρας για να γίνει αρεστός στους ξένους πρόδωσε τον Ελληνικό λαό. Γιατί έτσι ένοιωσαν όλοι οι Έλληνες όταν είδαν τον κ. Ζάεφ να λέει στις Πρέσπες: «εμείς οι Μακεδόνες, εσείς οι Έλληνες…» και να δίνει δώρο μια γραβάτα στον χαμογελαστό κ. Τσίπρα. Όπως ένοιωσαν  προδομένοι κι όταν τον είδαν χαρωπό, φορώντας  τη γραβάτα, να υπογράφει το 4ο Μνημόνιο και την ίδια στιγμή στη Σκοπιανή Βουλή να πανηγυρίζουν λέγοντας: «Πήραμε Μακεδονική Εθνότητα, πήραμε Μακεδονική γλώσσα, πήραμε και το όνομα».

Δυστυχώς, μια οικονομική κρίση μετατράπηκε σε Εθνική συντριβή. Πλέον, η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Τσίπρα έχει αρχίσει. Ο λαός τον έχει ήδη καταγράψει στη συνείδησή του ως ψεύτη και εθνομηδενιστή “erga omnes”, «έναντι όλων» ελληνιστί, κι ό, τι κι αν κάνει δεν διαγράφεται. Σύντομα, θα το διαπιστώσει στις κάλπες.

 

Μίλτος Χρυσομάλλης,

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας

 

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. αν τα κτίρια που φτιάχνεις(λέμε τώρα) έχουν βάσεις σαν τις παπαριές που γράφεις, κοινώς την πουτσίσ@με μεγάλε. Όταν πάψετε να πιστεύεται ότι μπορείτε να είστε ακόμα οι διαμορφωτές άποψης για τον κάθε απλό πολίτη, θα ήταν μια καλή αρχή πιστεύω για την όποια πολιτική σταδιοδρομία σας. Για την ώρα κανονικά, θα έπρεπε να φας πρόστιμο για απόπειρα νυχτερινού κυνηγιού γι΄αυτό το κείμενο που διάβασα καλοκαιριάτικο και επειδή απευθύνεσαι, θέλω να πιστεύω, μόνο στα χάπατα που τρώνε αμάσητες τις παπαριές σου, το προσπερνώ εύκολα γιατί είστε λίγοι και όπως το πάτε θα γίνεται ακόμα λιγότεροι. Τα υπόλοιπα για ψεύτες,προδότες κτλ, από κοντά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button