ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Μαγική βραδιά στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Καραγιάννη “Το σπίτι των γλάρων” [εικόνες]

 

MARIA 1


ΜΑΓΙΚΗ βραδιά αποτέλεσε η παρουσίαση της νέας δημιουργίας της Μεσσηνίας συγγραφέας Μαρίας Καραγιάννη, κατά την παρουσίαση του νέου της βιβλίου “Το σπίτι των γλάρων”.
Η παρουσίαση έγινε στο ξενοδοχείο Apollon Art Hotel από την Σόνια Τουρκολιά και Νίκο Δημογκότση. Την παρουσίαση του βιβλίου είχε αναλάβει το βιβλιοπωλείο “Λογοπαίγνιο”. Πρόκειται για μια καταιγιστική ιστορία μυστηρίου όπου η διαφθορά, η βία και η κατάχρηση εξουσίας συγκρούονται με την έμπνευση και τον παντοτινό έρωτα Μια παράξενη πρόσκληση σε μια γκαλερί οδηγεί έναν συγγραφέα στα χνάρια της Εμμέλια, του νεανικού του έρωτα, και τότε θα πέσει στα χέρια του ένα σημείωμά της…
Η Πρόεδρος του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά σκιαγράφησε τους χαρακτήρες του βιβλίου μέσα από το ταξίδι των λέξεων επικεντρώνοντας ενώ μίλησε για την ποιοτική αξία της δημιουργού, απεγκλωβισμένη από αισθήματα και εκφράσεις. Παράλληλα εξύμνησε την άριστη συγγραφή των ενοτήτων μέσα από την πλοκή των χαρακτήρων που ζωντανεύουν. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα να έχει ανάλογη συνέχεια μετά ο δεύτερο βιβλίο της καθώς η συγγραφέας δέθηκε με τον τόπο μας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΕΛΕΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ…
Ο εκπαιδευτικός Τέλης Γκιουλής μίλησε για το συναρπαστικό μυθιστόρημα με φόντο τις πιο σκοτεινές στιγμές της πρόσφατης Ιταλίας κάνοντας μια αναφορά στην ενδόμυχη σκέψη των χαρακτήρων αλλά κυρίως το πόσο επίκαιρο μπορεί να επιτελέσει το δημιούργημα αυτό πέρα από την εικόνα τόσο του κεντρικού προσώπου όσο και των ατόμων που το πλαισιώνουν. Πρόσθεσε ότι η δημιουργική αξία του βιβλίου είναι σαν το καλό κρασί που μας συνοδεύει σε κάθε στιγμή που το διαβάζει ο αναγνώστης.
Ο ποιητής Νίκος Δημογκότσης διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο ενώ έπλεξε το εγκώμιο του υποβάθρου της συγγραφέως που τιμά…
Η συγγραφέας Μαρία Καραγιάννη δεν παρέλειψε στην ομιλία της αναφερθεί στον ιστορικό τόπο μας καθώς διετέλεσε διοικητής του Α.Τ. Κοπανακίου και σήμερα υπηρετεί στο Α.Τ. Καλαμάτας, γνωρίζοντας τους ανθρώπους και την αέναη πορεία στο χρόνο της περιοχής αναφερόμενοι στο περιβάλλον των χρωμάτων και της φύσης που αποτέλεσαν στοιχεία για την δημιουργική της έκφραση.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο επί τιμή Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Δημήτρης Μητρόπουλος, o Αντιδήμαρχος κ. Μερκούρης, μέλος της επιτροπής Διαβούλευσης της περιφέρειας Πελοποννήσου, πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων της πόλης… ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

MARIA 2

MARIA 3

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button