Κόσμος

Μαντλίν ΜακΚαν: Οι πορτογαλικές Αρχές κήρυξαν επίσημα ύποπτο για την υπόθεση

Ένα πρόσωπο έχει κηρυχθεί επίσημα ύποπτο από τους Πορτογάλους εισαγγελείς που ερευνούν την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (21/04). Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς στην πόλη Φάρο δήλωσαν ότι οι γερμανικές Αρχές προέβησαν στην κίνηση αυτή κατόπιν αιτήματός τους, αλλά δεν έδωσαν το όνομα του υπόπτου.

Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του BBC, το 2020 η γερμανική Αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά έναν άνδρα, γνωστό ως «Christian B.», σε σχέση με την υπόθεση. Δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνισή της.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίχρονη Μαντλίν ΜακΚαν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Πράια Ντα Λουζ το 2007. Το κοριτσάκι δεν βρέθηκε ποτέ και οι ερευνητές πιστεύουν ότι απήχθη από το οίκημα, όπου διέμενε η οικογένεια στο θέρετρο Αλγκάρβε.

Δεκαπέντε χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν

Στις 3 Μαΐου συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν και, σύμφωνα με την πορτογαλική νομοθεσία, δεν θα ήταν πλέον δυνατό να κηρυχθεί κάποιος ως πρόσωπο ενδιαφέροντος μετά την ημερομηνία αυτή. Η κήρυξη κάποιου ως προσώπου ενδιαφέροντος είναι απαραίτητο βήμα για την απαγγελία ποινικών κατηγοριών.

Πάντως, στη σχετική ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία της Πορτογαλίας ανέφερε ότι η κίνηση αυτή δεν έγινε με γνώμονα τον χρόνο, αλλά με «ισχυρές ενδείξεις» για την τέλεση εγκλήματος. Επί του παρόντος, ο «Christian B.» εκτίει ποινή φυλάκισης για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά στη Γερμανία, ενώ του επιβλήθηκε επίσης ποινή κάθειρξης επτά ετών για βιασμό 72χρονης γυναίκας. Τέλος, η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει την εξαφάνιση της Μαντλίν ως έρευνα για αγνοούμενους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button