Αγροτικά

«Μαύρος» ο φετινός τρύγος!

Ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ηλεία το περασμένο διάστημα, αρκετά μέρη της αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών «πνίγηκαν» από το νερό. Ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την κατάσταση αυτή εμφανίζονται και οι αγρότες των τοπικών κοινοτήτων Ελαιώνα και Αγίων Αποστόλων, του δήμου Πύργου οι οποίοι καθημερινά παρακολουθούν τις καλλιέργειες τους να χάνονται και τους καρπούς να σαπίζουν, παρά τις προσπάθειες που έκαναν να τις σώσουν.

Τα ποσοστά των καταστροφών με τον καιρό ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο, όπου με μαθηματική ακρίβεια οι καλλιέργειες οδηγούνται σε ολική καταστροφή. Οι αγρότες στην προσπάθειά τους να σώσουν την περιουσία τους και ύστερα από συνεννόηση με γεωπόνους, χρησιμοποίησαν ειδικά φάρμακα και λιπάσματα που θα εμπόδιζαν το σάπισμα και θα επανέφεραν τον καρπό στην κατάσταση που πρέπει, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, είναι η ακόμα μεγαλύτερη δαπάνη χρημάτων με τα εκτιμώμενα έσοδα της καλλιέργειας να υπολογίζεται ότι θα είναι ελάχιστα έως και μηδενικά…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button