Εκπαίδευση

Μεθώνη: Με 40 συμμετέχοντες ο διαγωνισμός “Scripta manent”

Ο Διαγωνισμός Πληκτρολόγησης – Τυφλού Συστήματος “Scripta manent” έγινε την περασμένη εβδομάδα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης και σε αυτόν συμμετείχαν 40 περίπου μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία 3ο και 4ο Καλαμάτας, Πεταλιδίου, Χαρακοπιού, Χανδρινού και Μεθώνης και συγκεκριμένα τις τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄.

Οι υποψήφιοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις στην ορθή χρήση του πληκτρολογίου, την ακρίβεια πληκτρολόγησης και τους χρόνους. Μετά από μια σειρά δοκιμασιών αναδείχτηκαν οι 3 πρώτοι νικητές ανά τάξη που πήραν δώρα σχετικά με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ για όλους είχε προβλεφθεί αναμνηστικό δώρο. Συντονιστής του εγχειρήματος ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αναστάσιος Σκριβάνος, ενώ την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο ίδιος, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Σπυριδούλα Χωραϊτη και ο δάσκαλος Αλέξανδρος Καρκατζούλης.

Ο διαγωνισμός έγινε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και με χορηγό το Δήμο Πύλου – Νέστορος. Κοινή απόφαση των συμμετεχόντων ήταν ο διαγωνισμός να χαρακτηριστεί ως ο 1ος και να επαναλαμβάνεται σε διαφορετικά σχολεία στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button