Οικονομία

Μειωμένα ενοίκια: Παράταση και για τον Ιούλιο – Οι ημερομηνίες για τις δηλώσεις και τις πληρωμές

Συνεχίζεται η καταβολή του μειωμένου ενοικίου κατά 40% και τον Ιούλιο.

Η μείωση ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας τον Ιούλιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τον Ιούλιο προβλέπεται μόνο για τις επιχειρήσεις του πολιτισμού και του αθλητισμού, δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, πάρκα αναψυχής και επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται και τα γυμναστήρια, για τα οποία ίσχυε απαγόρευση δραστηριότητας έως πρόσφατα και λειτουργούν ακόμη με σημαντικούς περιορισμούς.

Αυτό σημαίνει πως τουρισμός, εστίαση και εταιρείες μεταφορών που δεν πλήρωναν ενοίκιο τον Ιούνιο πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το μίσθωμα. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% τον Ιούλιο ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας τον Ιούλιο καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.
Oι ημερομηνίες – «κλειδιά» είναι οι εξής:

έως 15/07 δηλώσεις covid για μειωμένα ενοίκια Μαΐου
έως 20/07 οι διορθώσεις 1ου τετραμήνου 2021
έως τέλος Αυγούστου οι πληρωμές των διορθωμένων αιτήσεων

Στο μεταξύ, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν ακόμα να καταβάλουν τη φορολογική τους δήλωση καθώς δεν έχουν επιλυθεί σημαντικά ζητήματα.

Για παράδειγμα, αρκετές δηλώσεις COVID ιδιοκτητών έχουν απορριφθεί λόγω λαθών, ενώ άλλοι ενδεχομένως εκ παραδρομής δεν έκαναν δήλωση για να αποζημιωθούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button