Κόσμος

Μενέντεζ: Πήρε θέση για τις επιθέσεις της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ – «Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου»

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ πήρε ανοιχτά θέση για τις επιθέσεις της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ.

«Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου χώρας», γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter αναφερόμενος στις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας σε βάρος Κουρδικών στόχων σε Συρία και Ιράκ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, προσθέτει επισυνάπτοντας δημοσίευμα των New York Times: «Οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων εταίρων των ΗΠΑ στις SDF, έχουν ήδη σκοτώσει αμάχους και έχουν καταστρέψει κρίσιμες αστικές υποδομές ενώ απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του ISIS».

Ένας βομβαρδισμός από τουρκικό drone εναντίον μιας κοινής βάσης κουρδικών δυνάμεων και του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στη βορειοανατολική Συρία έθεσε σε κίνδυνο Αμερικανούς στρατιώτες, ανέφερε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button