Κόσμος

Μεξικό: Ντύθηκε αξιωματικός των ναζί και πήγε να παντρευτεί

Ο γαμπρός, φανατικός ναζί, θέλησε να παντρευτεί τη σύντροφο του, την ίδια μέρα που ο Χίτλερ παντρεύτηκε την Εύα Μπράουν

Ο σάλος που έχει ξεσηκωθεί για τον γάμο αυτόν είναι διπλός. Και γιατί ο γαμπρός ντύθηκε ναζί και πήγε έτσι στην εκκλησία, αλλά και γιατί η καθολική εκκλησία και ο ιερέας τον πάντρεψαν.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Τλαξκάλα στο Μεξικό και ο Φερντιναντ, (ο γαμπρός) δηλώνει θαυμαστής των ναζί και του Χίτλερ. Μάλιστα επέλεξε να παντρευτεί με τη σύντροφο του Ζοζεφίν, στις 29 Απριλίου, την ίδια μέρα δηλαδή που ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύτηκε την Εύα Μπράουν.

Ο ναζί Φερντιναντ λοιπόν ντύθηκε αξιωματικός των Waffen SS και μάλιστα με το γνήσιο γκρι κοστούμι και πήγε στην εκκλησία. Παρανυφάκια ήταν τα δυο παιδιά που έχει αποκτήσει το ζευγάρι, τα οποία μάλιστα έχουν βαπτιστεί με Γερμανικά ονόματα και οι νονοί τους ήταν δυο ηλικιωμένοι Γερμανοί, στελέχη της Βέρμαχτ κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που είχαν διαφύγει στο Μεξικό.

Μάλιστα το όνομα του αγοριού είναι Ράινχαρντ (από τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, του αρχιναζί που πρωτοστάτησε στην «Τελική Λύση» και το Εβραϊκό ολοκαύτωμα) και το όνομα του κοριτσιού είναι Χάνα – Γερτρούδη (από την την Χάνα Ρέιτς διάσημη πιλότο των ναζί και την Γερτρούδη Κλινκ πρόεδρο των γυναικών του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος.)

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από 6 χρόνια στο Δημαρχείο του Εκατεπέκ. Τότε ο Φερντιναντ είχε διπλωμένη μια σβάστικα και μόλις έγινε ο γάμος την ξεδίπλωσε και την έβαλε επάνω από το κεφάλι του και το κεφάλι της Ζοζεφίν. Μάλιστα τότε η γαμήλια τούρτα ήταν μια μεγάλη σβάστικα.

Αντιδράσεις

Το θέμα του γάμου και οι σφοδρές αντιδράσεις έφτασε μέχρι την κυβέρνηση του Μεξικού και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν να μάθουν επίσημα από την καθολική εκκλησία γιατί ο ιερέας της τέλεσε έναν τέτοιο γάμο με τέτοια σύμβολα.

«Δεν ξέρω από ιστορία, αλλά…»

Η Ζοζεφίν που ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το εάν γνωρίζει τι αντιπροσωπεύει η σβάστικα απάντησε: «Δεν ήξερα πολλά για την ιστορία, αλλά ο άντρας μου το είπε και τον υποστηρίζω γιατί έχω έναν υπεύθυνο σύζυγο».

«Ναι είμαι ναζί»

Ο Φερντιναντ από την πλευρά του είπε ανερυθρίαστα πως θαυμάζει τον Χίτλερ και συνέχισε: «Γνωρίζω πως για πολλούς ανθρώπους ο Χίτλερ είναι δολοφόνος και έχει προκαλέσει γενοκτονία. Είναι σύμβολο ρατσισμού και βίας. Αλλά οι άνθρωποι κρίνουν χωρίς να έχουν πληροφορίες ή επειδή πιστεύουν στην ιστορία των νικητών. Με έχουν χτυπήσει, με έχουν φτύσει και μάλιστα μου πετάξει έξω από αυτοκίνητο. Το χειρότερο ήταν η στιγμή που μου έστρεψαν ένα όπλο και με αποκαλούσαν Ναζί. Αλλά η ομορφιά του να αγαπάς ένα ιδανικό είναι να μπορείς να πεθάνεις γι’ αυτό»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button