Κόσμος

Μεξικό: Τουρίστες εκτοξεύτηκαν στον αέρα όταν το πλοίο τους χτύπησε μια… φάλαινα

Το περιστατικό συνέβη σε τουριστικό σκάφος γεμάτο με κόσμο στον κόλπο του Μεξικό.

Τουλάχιστον 6 τουρίστες τραυματίστηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν χτύπησε επάνω σε μια φάλαινα και εκτοξεύτηκε από τη θάλασσα. Οι τουρίστες όπως θα δείτε και στο βίντεο κυριολεκτικά τινάχτηκαν στον αέρα.

Το σκάφος έπλεε μέσα στον κόλπο του Μεξικού στην περιοχή Μπάχα και όταν συνάντησε την φάλαινα, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που πετάχτηκε στον αέρα με την πλώρη του να παίρνει γωνία τουλάχιστον 45 μοιρών.

Οι επιβάτες έφυγαν από τα καθίσματα τους και βρέθηκαν και εκείνοι στον αέρα ενώ ανάμεσα τους υπήρχαν και τρία ανήλικα παιδιά. Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους μόνο δυο ενήλικες έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Ο εκπρόσωπος του λιμενικού της Μπάχα Μπένζαμιν Γκαρσία είπε ότι οι χειριστές του σκάφους είναι πολύ πιθανόν να μην γνώριζε ότι από κάτω του βρισκόταν μια μεγάλη φάλαινα: «Το κήτος βγήκε με ορμή στην επιφάνεια και έσπρωξε το σκάφος και το τίναξε στον αέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Η Μπάχα που βρίσκεται κοντά στην πόλη Λα Παζ, είναι γνωστή ως ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για παρακολούθηση φαλαινών από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο. Μπορεί κάποιος να δει, γαλάζιες φάλαινες, Όρκες, και τις γκρίζες φάλαινες του ανατολικού Ειρηνικού.

Οι κανονισμοί στην περιοχή λένε πως όταν ένα σκάφος εντοπίσει μια φάλαινα θα πρέπει να την ακολουθεί από απόσταση ασφαλείας, κάτι που όπως φαίνεται ο άνδρας που ήταν στο τιμόνι της βάρκας δεν έκανε.

Ειδικοί εικάζουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος θα πρέπει να χτύπησε είτε σε γαλάζια φάλαινα, είτε σε κάποιον φαλαινοκαρχαρία, ένα κήτος που φημίζεται για το μεγάλο του μήκος.

Καμπανάκι κινδύνου

Πάντως το κέντρο Θαλασσίων Θηλαστικών του Μεξικό τονίζει ότι αυξάνονται ολοένα και πιο πολύ οι συγκρούσεις μεταξύ σκαφών και κητωδών καθώς τα μεγέθη του πληθυσμού σε ορισμένες περιοχές παρουσιάζουν αύξηση. «Τέτοια περιστατικά μπορούν να επηρεάσουν τους πληθυσμούς των κητοειδών αλλά και την ανθρώπινη ζωή και περιουσία». Είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button